Ajankohtaista

Kaikki

NurmijärviTV: Mitä kuuluu Nurmijärven ikäihmisille?

8.5.2020

Mitä kuuluu ikäihmisille? Millaiselle tuelle olisi tarvetta? Oletko jo osallistunut Kevätterveiset-kampanjaan? NurmijärviTV:ssä puhutaan tällä viikolla koronan vaikutuksista ikäihmisten arkeen ja tuesta jota ikäihmisille on saatavilla. Erityisen vaarallinen tauti on riskiryhmille ja ikäihmisille. Outi Mäkelän asiantuntijavieraina ovat Siskot ja Simot Nurmijärvi -järjestön toimintakoordinaattori Maria Nikander, Nurmijärven vanhusneuvoston puheenjohtaja Erkki Partanen ja Nurmijärven kunnan hyvinvointikoordinaattori Kaisa Laine.

Katso jakso tästä:

Mitä Nurmijärven ikäihmisille kuuluu?

Kevään aikana noin 20 kunnan työntekijää ovat soittaneet reilulle 1000 ikääntyneelle kuntalaiselle ja tiedustelleet vointia ja kertoneet muun muassa tuesta, jota ikäihmiset voivat saada.

”On hyvin tärkeää kunnan taholta kartoittaa jaksamista ja että asiat ovat kotona hyvin. Ilokseni voin todeta, että pääsääntöisesti Nurmijärvellä voidaan hyvin”, hyvinvointikoordinaattori Kaisa Laine kertoo. ”Soittokierroksella olemme voineet myös kertoa palvelunumeroista ja mahdollisuuksista saada apua.”

Vanhusneuvoston puheenjohtaja Erkki Partanen näkee, että korona-aikana korostuvat sosiaalinen verkosto. Hänen mukaansa tukea tarvitsevat erityisesti yksin asuvat ikäihmiset, joiden sosiaalinen verkosto on pieni.

”He jäävät helposti yksin kotiin, jos ei ole ketään, joka pyytää kävelylle. Moni ei uskalla lähteä ulos, vaikka raitis ilma tekisi hyvää itse kullekin”, Partanen kertoo. ”Tukea tarvitsevat myös lähiomaiset, joiden perheenjäsen on hoivakodissa. En itse ole päässyt kohtaamaan hoivakodissa olevaa anoppiani silmäkkäin yli viiteen viikkoon. Muistisairautta sairastavan henkilön kanssa tällainen on erittäin kiusallista.”

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä toivoo, että kuntalaiset tarjoavaisivat aktiivisesti tukeaan ikäihmisille ja muille kanssaihmisille.

”Soitellaan läheisille ja kysytään naapureilta, onko heillä tarvetta avulle. Tai tarjotaan ihan vain juttuseuraa turvalliselta etäisyydeltä aidan yli”, kunnanjohtaja kannustaa.

Ilahduta ikäihmistä kevätterveisillä!

Siskot ja Simot on aloittanut kevätterveiset kampanjan. Kevätterveiset-kampanja haastaa lähettämään toukokuussa postia tuntemattomalle ikäihmiselle. Postia voi kirjoittaa, piirtää, runoilla tai vaikka valokuvata. Nurmijärveläiset voivat osallistua kampanjaan toimittamalla terveisensä kunnanvirastolle os. Keskustie 2 B. Kunnanviraston pääsisäänkäyntiä vastapäätä on postilaatikko, johon postit voi jättää. Postitse osoite on Nurmijärven kunta/Ikäihmisten muistaminen, PL 37, 01901 Nurmijärvi.

Miten kampanja on lähtenyt käyntiin?

”Kampanja on lähtenyt sukkelasti liikkeelle ja ensimmäiset terveiset on jo lähetetty. Olen iloinen, että oma kuntani Nurmijärvi on myös mukana”, Siskojen ja Simojen toimintakoordinaattori Maria Nikander kertoo. ”Toivottavasti kaikki lähtevät nyt innolla mukaan omalla panoksellaan. Etenkin toivon, että lapset ja nuoret lähtisivät mukaan!”

Mistä apua, tukea ja neuvoa?

Koronaneuvontaa ja -tukea saa puhelimessa soittamalla 019 226 0098 (ma-su klo 8-20) Ikäihmisten neuvonta ja asiakasohjausta saa numerosta 040 317 2219 (ma-pe klo 8-15) tai sähköpostilla seniorineuvonta.nurmijarvi@keusote.fi Epäiletkö koronatartuntaa? Tee oirearvio Keusoten nettipalvelussa

Kauppa-apua voi pyytää soittamalla 044 422 0535 (ma–pe klo 10–14), Nurmijärven seurakunta TAI soittamalla 050 471 6886 (ma–pe klo 9–13) tai lähettämällä sähköpostia nurmijarvi@siskotjasimot.fi, Siskot ja Simot.

NurmijärviTV

Katso NurmijärviTV:n muut jaksot >>

 

Takaisin listaukseen