Ajankohtaista

NurmijärviTV

NurmijärviTV: Kivi-juhlilla seikkailee Seitsemän veljestä

3.7.2020

Kivi-juhlia on järjestetty jo vuodesta 1953 lähtien Palojoen Taaborinvuorella Aleksis Kiven lapsuudenmaisemissa. Kivijuhlien tarkoitus on tehdä tunnetuksi Aleksis Kiven tuotantoa, elämää ja aikakautta. Tärkeää meille on lisäksi yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen, sanoo Lea Hirvasniemi-Haverinen. Kivi-juhlat on voittoa tavoittelematon yhdistys ja sen toiminnan mahdollistavat avustukset, lipputulot ja talkootyö. Meillä talkootyötä tekevät niin harrastelijanäyttelijät, ravintolatyöntekijät kuin lipunmyyjätkin – ja monessa sukupolvessa. Näyttelijöitä on parhaillaan ollut samassa esityksessä kolme sukupolvea. Palkattua työvoimaa ovat lähinnä ohjaaja ja toiminnanjohtaja, lisää Hirvasniemi-Haverinen.

Kivi-juhlat tänä vuonna

Seitsemän veljeksen 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi, luonnollisesti, esitämme kesällä näytelmän Seitsemän veljestä, Samuli Reunasen ohjaamana. Reunanen on tarttunut raikkaalla ja rohkealla otteella klassikkoteokseen ja tällä kertaa veljekset nähdään naisten kokemusten kautta, sovitettuna tämän päivän yhteiskunnalliseen tilanteeseen – hauskalla tavalla. Näytelmä sopiikin kaikenikäisille.

Taaborinvuoren esityksissä on luonnollisesti huomioitu koronasuositukset – kuten turvavälit ja käsihygienia. Esitykset ovat elokuussa, 19.-30.8. välisenä aikana. Lippuja voi ostaa www.lippu.fi ja ryhmien lipunmyynti löytyy Kivi-juhlien verkkosivulta.

Lisäksi on lasten yhteislaulutilaisuus Soili Perkiön vetämänä kesäkauden lopuksi.

Kivi-juhlien toiminta painottuu kesäaikaan, mutta toimintaa on myös talvella. Impivaaran joulu–esitys Monikkosalissa, yhteistyössä teatteri Pikku-Kiven kanssa, on joulukuun alkupuolella.

Tulevaisuuden suunnitelmia

Tulevaisuudessakin on ihan varmasti Kiven tuotantoa luvassa, lupaa Hirvasniemi-Haverinen. Meillä tehdään tulevaisuuden suunnitelmat noin kolmeksi vuodeksi eteenpäin ja olemme tehneet jo alustavat sopimukset ohjaajien kanssa. Asiat ovat vielä pieniä päätöksiä vailla ja kunhan ne saadaan, niin sitten voimme julkistaa tiedot.

Olemme ideoineet myös joulupolkua Taaborinvuorelle, ja ehkä sellaisen vielä joskus teemmekin, toteaa Lea Hirvasniemi-Haverinen.

NurmijärviTV

Tutustu myös muihin NurmijärviTV:n jaksoihin >>

 

Takaisin listaukseen