Ajankohtaista

Kaikki, Koulutus, Rekrytointi

Nurmijärvi vahvistaa lukiokoulutuksen johtamista uudella rehtorin viralla

14.9.2018

Nurmijärven kunta ylläpitää kahta lukiota eli Nurmijärven yhteiskoulun lukiota ja Rajamäen lukiota. Molemmat lukiot toimivat yläkoulujen yhteydessä ja niiden rehtoreina ovat toimineet yläkoulujen rehtorit. Parantaakseen lukiokoulutuksen tasoa Nurmijärven kunnanhallitus päätti toukokuussa 2018 perustaa uuden lukion rehtorin viran. Uusi rehtori aloittaa työssään 1.1.2019 alkaen.

”Lukiokoulutuksen johtamisen ja kehittämisen näkökulmasta nykyinen tilanne, jossa yläkoulun rehtori toimii oman virkansa ohessa lukion rehtorina, on haastava. Näin ollen olemme päättäneet perustaa kuntaan lukion rehtorin viran, joka mahdollistaa rehtorille lukiokoulutuksen kehittämisen”, Nurmijärven kunnan sivistystoimen johtaja Tiina Hirvonen kertoo.

Molemmat yläkoulu-lukioyksiköt ovat suuria. Nurmijärven yhteiskoululla on noin 800 oppilasta ja 70 henkilökunnan jäsentä ja Rajamäellä 630 oppilasta ja 60 henkilökunnan jäsentä. Lukiokoulutus on uudistumassa merkittävästi vuonna 2019 ja lukiokoulutuksen valtakunnalliset opetussuunnitelman perusteet muuttuvat elokuussa 2021.

”On tärkeää, että tulevien muutosten koittaessa rehtorilla on aikaa johtamiselle ja lukiokoulutuksen kehittämiselle. Samalla yläkoulujen rehtoreilla vapautuu aikaa omien peruskouluyksikköjensä kehittämiseen. Tällä muutoksella on myös opettajakunnan ja rehtorien tuki”, Hirvonen sanoo.

Oletko sinä uusi rehtorimme? Hakuaika päättyy 8.10.2018 klo 15.00. Kelpoisuusvaatimukset määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen nro 986/98 mukaan.

 

Takaisin listaukseen