Ajankohtaista

Koronavirus, Koulutus, Lukio

Nurmijärven lukio siirtyy etäopetukseen turvatakseen ylioppilaskirjoitukset

14.3.2020

Tiedote 14.3.2020 klo 12.35

Koronavirustilanteesta johtuneen ylioppilaskirjoitusaikataulumuutoksen vuoksi Nurmijärven lukion I ja II vuositasojen opiskelijoiden lähiopetus muutetaan etäopetukseksi alkaen maanantaista 16.3.2020 ja jatkuen maanantaihin 23.3.2020 asti. Muutos koskee sekä Kirkonkylän että Rajamäen toimipisteitä.

Tiistaina 24.3.2020 alkavan koeviikon toteutuksesta tiedotetaan myöhemmin.

Tavoitteena on turvata ylioppilaskirjoitusten toteutus

Tällä toimenpiteellä pyritään varmistamaan meneillään olevien ylioppilaskirjoitusten toteutus mahdollisimman hyvin ja häiriöttä ylioppilastutkintolautakunnan säädösten mukaisesti. Toimenpiteellä pyritään ennaltaehkäisemään koronaviruksen leviämistä opiskelijoiden ja ylioppilaskirjoituksissa valvovien opettajien keskuuteen. Samassa yhteydessä lukiolaisilla ja opettajilla on mahdollisuus harjoitella etä- ja verkko-opetuksen sekä tuetun itseopiskelun toteutusta.

Kuusi päivää etäopiskelua

Maanantain 16.3.2020 ja maanantain 23.3.2020 välisen ajan opiskelijat opiskelevat itsenäisesti kotoa käsin kunkin kurssin opettajan ohjeiden mukaisesti koeviikon alkuun asti etäopetuksen/verkko-opetuksen/tuetun itseopiskelun avulla. Opettaja ohjeistaa opiskelijoille Wilma-viestillä opiskelun toteutettavaksi esimerkiksi tehtävien, webinaarien, sähköisesti palautettavien suoritusten, opetusvideoiden tai muiden etäopetukseen sopivien aineistojen avulla.

Opettaja ohjeistaa kurssin opiskelijoita, mutta opiskelijalla on vastuu omista suorituksistaan ja hänen on seurattava Wilmaa aktiivisesti. Kurssin alussa sovittuihin vaatimuksiin voi tulla muutoksia etäopetuksen vuoksi. Opettaja tiedottaa mahdollisista muutoksista kurssilaisille.

Opiskelijoilla ruokailumahdollisuus koululla

Opiskelijoilla on päivittäin koululla ruokailumahdollisuus. Mikäli opiskelija osallistuu ruokailuun, hänen tulee ilmoittaa siitä etukäteen lukion rehtorille Wilmassa.

Takaisin listaukseen