Ajankohtaista

Kaikki

Nurmijärven kunta palvelee myös etänä

20.3.2020

Poikkeusaikana monet kunnan palvelut ovat siirtyneet palvelemaan kuntalaisia etänä. Seuraa kunnan palveluja Instagramissa sekä Facebookissa. Saat vinkkejä liikkumiseen, etäopiskeluun tai tapaa kunnan nuorisotyöntekijöitä somepäivystyksessä.

Liikuntapalvelut
Liikuntapalvelut innostaa liikkumaan myös poikkeusoloissa. Esimerkiksi tiistainen sirkuskoulu on siirtynyt nyt Instagramiin. Sieltä voit käydä mm. ottamassa oppia, miten jongleerataan. Liikuntapalvelut laittaa somen kautta erilaisia vinkkejä, miten on mahdollista harrastaa liikunta itsenäisesti tämän poikkeustilanteen aikana. Liikuntapalvelut löydät seuraavista kanavista:
Instagram: nurmijarvenliikuntapalvelut
Facebook: Nurmijärven liikuntapalvelut

Nuorisopalvelut
Nuorisopalveluluiden työntekijät, erityisnuorisotyöntekijä ja etsivät nuorisotyöntekijät ovat tavattavissa eri somekanavilla. Nämä tiedot löytyvät kunnan kotisivuilta

Arkipäivisin toimii ns. somepäivystys, jolloin nuoriso-ohjaajan tavoittaa eri sosiaalisen median kanavista. Lisäksi tuona aikana pyritään toteuttamaan myös lapsille ja nuorille somen välityksellä järjestettävää aktiviteetti,a kuten esimerkiksi leikkimielisiä tietokilpailuja.
Lisäksi keskiviikkoisin ja torstaisin noin klo 15-20 nuorisotyöntekijät tapaavat pelimaailman kautta nuoria. Ohjeistus tähän tapahtuu sosiaalisen median kanavien kautta.

Koulutuspalvelut
Etäopetuksen ja -opiskelun avuksi ja tueksi on kerätty vinkkejä Digiverstas-sivuille, joka on avoin sivusto kaikkien käyttöön. Sivustolta löytyy keskeiset asiat tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytöstä Nurmijärvellä. Nyt sivustolle on avattu oma osuus etäopetusta ja -opiskelua varten.

Varhaiskasvatus
Varhaiskasvatuksen ajankohtaisia asioita niin poikkeusajan käytäntöjen kuin ajassa kiinni olevien asioiden suhteen on kerätty omalle nettisivulle.

Kirjastopalvelut
Nurmijärven kirjastot ovat kiinni, mutta iso osa kirjaston sähköisistä aineistoista on asiakkaiden käytettävissä siitä huolimatta. E-kirjoja ja e-äänikirjoja voi lainata Ellibsin kautta, jossa on 5.4. asti käynnissä myös Koko kansa lukee -kampanja.
Elokuvia voi katsella helposti selaimella Kirjastokino-palvelussa, johon on tullut ja tulee uutta sisältöä kevään aikana. Musiikkia voi kuunnella Naxos-palveluissa ja musiikkiin liittyviä kursseja on mahdollista lainata Rockway-palvelusta.
Kaikki mainitut sähköiset palvelut saa käyttöönsä Ratamo-kirjastokortin tunnuksella ja pin-koodilla. Lisätietoja palveluista saa Ratamo-verkkokirjastosta kohdasta E-aineistot.

Takaisin listaukseen