Ajankohtaista

Kaikki

Nurmijärven kunta lanseeraa uudet kotisivut keskiviikkona

15.10.2019

Nurmijärven kunta avaa uudet kotisivut keskiviikkoiltapäivän aikana. Uusilla kotisivuilla on kiinnitetty erityistä huomiota tiedon löydettävyyteen, sivujen saavutettavuuteen ja jatkokehittämisen helppouteen. Kunta kerää palautetta uusista sivuistaan kotisivujen kautta, ja annettu palaute huomioidaan sivujen kehitystyössä. Kotisivu-uudistus saattaa vaikuttaa hetkellisesti kunnan sivujen toimintaan.

”Uudet kotisivumme ovat huomattava parannus kunnan viestintään. Älykkäiden hakuominaisuuksien, mobiiliresponsiivisuuden sekä hakukoneoptimointia ja saavutettavuutta tukevan tekniikan ansiosta kuntalaiset löytävät tietoa entistä helpommin”, kertoo Nurmijärven kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen.

”Tiedon löydettävyyttä tukee myös se, että nettisivujen sisältö voidaan esittää entistä luettavammassa ja kiinnostavammassa muodossa. Tulevaisuudessa videot ja kuvat tulevatkin korostumaan entisestään kunnan sivuilla.”

Tieto löydettävissä eri polkuja pitkin

Uusilla kotisivuilla on huomioitu erilaisia tiedonhakijoita ja muun muassa etusivulla on pikaväylät eri elämänvaiheessa oleville käyttäjille.
”Olemme halunneet rakentaa kotisivut erilaisille käyttäjille sopiviksi, jolloin myös tiedon löytää useita eri reittejä pitkin. Muun muassa lapsiperheet, ikäihmiset, nuoret, uudet kuntalaiset tai muuttamista suunnittelevat ja kunnallisesta päätöksenteosta kiinnostuneet löytävät tiedonlähteelle vaivattomammin kuin ennen”, Siltanen kertoo.

Käyttäjäprofiilien ja sivuston määrittelyä on tehty yhteistyössä kuntalaisten kanssa. ”Järjestimme sivujen suunnitteluvaiheessa keväällä käyttäjätestauksia, joissa eri-ikäiset kuntalaiset saivat testata tiedon löydettävyyttä kotisivujen demosivuilta. Lisäksi olemme tehneet yhteistyötä muun muassa vammaisneuvoston kanssa. Kerättyjen havaintojen ja saadun palautteen ansiosta pystyimme kehittämään sivuista entistä toimivammat ja saavutettavammat”, Teemu Siltanen kiittelee.

Kuntalaiset voivat antaa palautetta uusista kotisivuista

Nurmijärven kunta toivoo kuntalaisilta palautetta uusista kotisivuista. ”Uudet kotisivut eivät suinkaan ole valmiit, sillä lähtökohtamme on, että niitä kehitetään jatkuvasti tekniikan kehittyessä. Lisäksi on todennäköistä, että uusilta kotisivuilta löytyy kirjoitusvirheitä tai koodauskömmähdyksiä. Olenkin kiitollinen, jos kuntalaiset antavat uusista kotisivuista palautetta, jotta voimme kehittää sivuja toimivampaan suuntaan”, Siltanen toivoo.

Tietoa kunnan kotisivuille täydennetään syksyn aikana. ”Kunnan kotisivut sisältävät valtavan määrän tietoa ja alasivuja, joten kaikkea emme ehtineet päivittää lukijaystävälliseen muotoon ennen sivujen lanseerausta. Sivuja kuitenkin kehitetään tältäkin osin jatkuvasti, ja seuraavaksi rakennamme sinne esimerkiksi teemasivun palveluverkkoselvitykselle”, Siltanen kertoo.

Palautetta uusista kotisivuista voi antaa kotisivuilta löytyvän palautelomakkeen kautta. Lisäksi jokaisella sivulla kysytään erikseen, löysikö käyttäjä haluamansa tiedon kyseiseltä sivulta. Huomioithan, että keskiviikkona 16.10. klo 14 alkaen Nurmijärven kunnan kotisivujen toiminnassa voi olla domainin siirrosta johtuvia hetkellisiä katkoksia.

 

Takaisin listaukseen