Ajankohtaista

Päätöksenteko

Nurmijärven kunnan sponsorointituki haettavissa marraskuun ajan

5.11.2019

Nurmijärven kunta uudisti ohjeensa huomioimiseen ja markkinointiyhteistyösopimuksiin liittyen viime syksynä (KH 19.11.2018). Yhtenä perusteena uudistukselle oli selkiyttää markkinointituen kriteerejä ja kirjata ne siten, että kriteerit ovat kaikkien tiedossa ja määrärahat ovat helpommin arvioitavissa talousarvioon. Sponsorointirahaa yhteistyösopimuksiin vuodelle 2020 voi hakea marraskuun 2019 aikana.

Kunnan kotisivuilla on lomake, jonka kautta esimerkiksi järjestöt, seurat, urheilijat, ryhmät ja joukkueet voivat hakea kunnan sponsorointirahaa vuodelle 2020. Uuden hakutavan mukaan kaikki pidemmästä sponsorointisopimuksesta kiinnostuneet hakevat sponsorointirahaa samalla lomakkeella ja samaan aikaan. Lisäksi hakemukseen kuuluu vapaamuotoinen perustelu.

”Näin kaikki tahot ovat hakiessa samalla viivalla”, viestintäpäällikkö Teemu Siltanen kertoo.

”Sponsorointi on kuitenkin ensisijaisesti markkinointia, jonka tarkoituksena on tuoda kunnalle positiivista julkisuutta. On hyvä tiedostaa, ettei kunta voi tehdä sponsorisopimusta kaikkien hakijoiden kanssa.”

Kunnalla on edelleen olemassa erilaisia toimintatukiavustuksia, jotka jaetaan toisenlaisin perustein.

Kunta jakaa sponsorointirahaa aina tulevalle kalenterivuodelle. Tämä tuo ennakoitavuutta sekä kunnan että sponsorointikumppaneiden taloudenpitoon. ”Kunnan talous pyörii kalenterivuosittain, ja valtuusto päättää myös sponsorointituen määrästä vuosittain. Sponsorikumppani voi kuitenkin laskuttaa kuntaa joustavasti toimintavuoden aikana”, Siltanen kertoo.

Sponsorointisopimusta voi hakea erilaiset toimijat. ”Sponsoroinnin osalta emme kunnassa arvota esimerkiksi naisten ja miesten joukkueita tai taidetta ja eri urheilulajeja keskenään, vaan kriteerinä on sponsoroitavan tahon tarjoama näkyvyys kunnalle. Näin esimerkiksi myös pienemmät toimijat voivat innovatiivisella viestinnällään erottua edukseen”, Siltanen kertoo.

Kunta solmii kahdenlaisia sponsorointisopimuksia

Kunta tekee pidempikestoisia sponsoriyhteistyösopimuksia kalenterivuoden ajaksi, joita varten kunta on avannut kotisivuilleen edellä mainitun hakulomakkeen. Lisäksi kunta tekee markkinointiyhteistyötä lyhyempikestoisten hakkeiden tai tapahtumien kanssa, joissa kunta ei ole pääasiallinen toteuttaja. Näitä hankkeita varten sponsorointitukea voi hakea joustavasti koko vuoden ajan. Kunta päättää tapauskohtaisesti osallistumisestaan hankkeiden rahoitukseen tai markkinointiin.

”On toivottavaa, että järjestävä taho on yhteydessä kunnan viestintään mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ennen hankkeen toteuttamista”, Teemu Siltanen taustoittaa.

Näitä asioita kunta arvottaa uudistuneessa käytännössään

Sponsorointihakemus koostuu kahdesta osiosta 1) sponsorointihakulomakkeesta 2) vapaamuotoisesta perustelutekstistä.

Hakuaika: 5.11-30.11.2019

Lue lisää ja jätä hakemus

 

 

Takaisin listaukseen