Ajankohtaista

Kaikki

Nurmijärven kunnan ilmiöntekijät-kampanja palkittiin parhaana vuoden Innostavat teot -sarjassa

20.11.2019

Kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelma Kunteko 2020 palkitsi 20.11. Nurmijärven kunnan ilmiöntekijät-markkinointikampanjan. Kampanja palkittiin Innostavat teot -sarjassa. Kilpailussa oli mukana kaikkiaan 203 tekoa.

#Ilmiöntekijät-sarjassa esitellään Nurmijärven kunnan somekanavissa, facebookissa ja Instagramissa kunnan eri alojen monipuolisia ammattilaisia kerran viikossa. Lisäksi ilmiöntekijät on nähty tiedotuslehdessä sekä kunnan henkilöstölehti Supliikissa. Tänä syksynä kampanja laajeni kirjastoihin. Alkusyksystä ilmiöntekijät oli nähtävissä pääkirjastossa sekä Klaukkalan kirjastossa. Rajamäen kirjastossa #ilmiöntekijät-näyttely on nähtävillä 30.11. saakka. Lisäksi ilmiöntekijöille on avattu oma sivu kunnan uusilla kotisivuilla.

Kampanjan lähtökohtana rekrytointiviestinnän kehittäminen

”Upeaa saada tällainen tunnustus. Kiitos tästä kuuluu kaikille ilmiöntekijöillemme. Idea kampanjaan lähti siitä, että halusimme kytkeä työnantajaviestinnän osaksi kuntastrategiaamme, jonka tavoitteena on, että Nurmijärvi on positiivinen ilmiö. Tähän liittyen tavoitteenamme on olla hyvän fiiliksen hyvin johdettu työpaikka. Pysähdyimme pureskelemaan haasteitamme. Koimme, että työnantajamielikuvamme ei ole tarpeeksi vahva. Päättelimme, etteivät potentiaaliset työntekijät välttämättä hahmota kunnallisen työn palkitsevuutta.”, avaa kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen kampanjan syntyä.  ”Kuka viestisikään uskottavammin työstä kunnassa kuin omat työntekijämme?”, jatkaa Siltanen. Kampanja on myös esimerkki siitä, kuinka viestinnällä voidaan toteuttaa kuntastrategian tavoitteita käytännössä.

Kampanjaan pyydettiin vapaaehtoisia työntekijöitä koko kuntaorganisaatiosta. Ilmiöntekijät kuvailevat omia työtehtäviään ja millaista työnteko Nurmijärvellä on, mikä sytyttää heihin kipinän ja millaisista asioista he itse nauttivat. Henkilötarinoiden kautta välittyy aitoja tunteita. Tähän mennessä työntekijöiden tarinat ovat tavoittanut sosiaalisessa mediassa lähes 300 000 silmäparia ja keränneet yli 20 000 tykkäystä, jakoa, kommenttia tai sydäntä. Ilmiöntekijät-kampanja on lisännyt myös kiinnostusta kuntaan työnantajana. #Ilmiöntekijät-kampanja on tuonut kuntien rekrytointiin aivan uudenlaisen lähestymistavan ja kampanja on tarinallistanut työnantajaviestintää ennennäkemättömällä tavalla.

Näkyvyyttä eri ammateille

Yksi ilmiöntekijöistä on lastentarhanopettaja Sirpa Parikka. ” On ollut erittäin mielenkiintoista lukea Ilmiöntekijöiden tarinoita ja nähdä, kuinka paljon erilaisia työtehtäviä kunnassa on. Kaikilla on oma tärkeä osuutensa kuntalaisten hyvinvoinnin rakentamisessa. Lähdin mukaan Ilmiöntekijät-kampanjaan, koska halusin saada näkyvyyttä kunnan monimuotoiselle varhaiskasvatukselle. Varhaiskasvatuksessa työskentelee noin 350 ammattilaista. Ilmiöntekijät-kampanja oli oiva keino tuoda esille tätä arvokasta työtä sekä kuntalaisille että kunnan eri toimialoille. Kampanjaan osallistumisesta olen saanut hyvää palautetta ja gaalajuhlallisuudet ovat hieno juttu!”, kertoo Sirpa.

 

Kunteko on kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelma, jolla edistetään kuntatyön tuloksellisuutta ja työelämän laatua sekä tuodaan esille kehittämistyötä eri puolilta Suomea. Kunteko 2020 hankkeen mahdollistavat KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt.

 

Ilmiöntekijät-kampanja palkittiin Kunteko 2020 gaalassa.

Kunniakirjaa olivat vastaanottamassa viestintäassistentti Kirsi Matikainen, viestintäpäällikkö Teemu Siltanen ja lastentarhanopettaja Sirpa Parikka.

Takaisin listaukseen