Ajankohtaista

Kirjasto, Koronavirus

Nurmijärven kirjastot avautuvat kesäkuussa

25.5.2020

Nurmijärven kirjastot avaavat ovensa asiakkaille 1.6. kesäaukioloajoin: Pääkirjasto ja Klaukkalan kirjasto ovat auki maanantaista torstaihin klo 9-20 ja perjantaisin klo 9-16. Rajamäen kirjasto on auki maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 10-19, keskiviikkoisin klo 10-17 ja perjantaisin klo 10-16.

Näistä aukioloajoista koronavirusriskiryhmään kuuluville asiakkaille on varattu oma asiointiaikansa, joka on pääkirjastossa ja Klaukkalan kirjastossa torstaisin klo 19-20 ja Rajamäen kirjastossa torstaisin klo 18-19. Muiden asiakkaiden toivotaan asioivan kirjastossa näiden aikojen ulkopuolella. Kirjastojen kesäaukioloajat ovat voimassa 16.8. asti. Kirjastoauto ei kierrä kesällä lainkaan.

Saatavilla olevat palvelut

Kirjastossa voi lainata aineistoa ja palauttaa lainoja, varata tai käydä etsimässä hyllystä lainattavaa, lukea lehtiä, käyttää kopiokonetta ja skanneria sekä maksaa maksuja. Lainausautomaateilla lainaamiseen tarvitsee kirjastokortin ja pin-koodin. Jos koodi on unohtunut, sen saa virkailijalta. Lainaaminen automaatilla ei onnistu henkilökortilla. Tietokoneita voi käyttää ajanvarauksella. Henkilökohtaista digiopastusta ei toistaiseksi ole tarjolla, mutta pienissä akuuteissa ongelmatilanteissa henkilökunta auttaa.

Muistetaan huolehtia turvallisuudesta

  • Kirjastossa asioivien on otettava huomioon niin oma kuin muiden asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus ja noudatettava seuraavia ohjeita:
  • Käytä käsihuuhdetta tullessasi kirjastoon ja kirjastosta poistuessasi. Pidä koko asioinnin ajan 1–2 metrin etäisyys muihin asiakkaisiin (mm. asiakaspalvelutiskillä turvaetäisyystarrat lattiassa osoittavat riittävän välin).
  • Käytä mahdollisuuksien mukaan lainaamiseen lainausautomaattia ja maksa mahdolliset maksut pankkikortilla.
  • Käytä käsihuuhdetta ennen ja jälkeen yleisökoneen käytön.
  • Desinfioi käyttämäsi päätteen näppäimistö ja hiiri käytön jälkeen tarkoitukseen varatulla puhdistusaineella.
  • Tarvittaessa yski tai aivasta kyynärtaipeeseen tai nenäliinaan ja pese sen jälkeen kädet. Kirjastoon ei saa tulla lainkaan kipeänä tai oireisena.
  • Tarpeetonta oleskelua kirjastossa on syytä välttää.

 

Takaisin listaukseen