Ajankohtaista

Joukkoliikenne, Koronavirus, Terveys

Nurmijärvellä suositellaan kasvomaskien käyttöä joukkoliikenteessä

13.8.2020

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittaa kansalaisille kasvomaskien käyttöä tietyissä tilanteissa toisten ihmisten suojaamiseksi. Myös muun muassa Nurmijärven joukkoliikenteessä suositellaan kasvomaskin käyttöä.

Missä tilanteissa suositellaan kasvomaskin käyttöä?
Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Kasvomaskien käyttöä suositellaan käytettäväksi myös Nurmijärven joukkoliikenteessä. Lisäksi kasvomaskia suositellaan käytettäväksi koronatesteihin mentäessä tai riskialueelta Suomeen palatessa ja maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, siirryttäessä karanteeniin. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi, jos karanteenin aikana on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. Keusotelta on tulossa 14.8.2020 tarkempia ohjeita kasvomaskien käyttöön.

Mistä saan kasvomaskin itselleni?

Valtioneuvoston linjauksen mukaan jokainen hankkii kasvomaskin itse. Kasvomaskin voi ostaa esimerkiksi ruokakaupasta. Kunnat huolehtivat, että maskeja on saatavilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ilmaiseksi suosituksen voimassaoloalueella. Keusote ja kunnat valmistelevat mallia kasvomaskien jakoa varten. Tästä tiedotetaan myöhemmin lisää.

Lue lisää kasvosuojaimen käytön suosituksista THL:n sivuilta:

https://thl.fi/fi/-/thl-suosittaa-kasvomaskin-kayttoa-toisten-suojaamiseksi-kasienpesu-ja-turvavalit-ovat-tarkeimmat-keinot-ehkaista-koronatartuntoja?redirect=%2Ffi%2F

Takaisin listaukseen