Ajankohtaista

Palveluverkkoselvitys

Me tehdään Nurmijärvi – kuntalaiskysely lukioratkaisusta ja Rajamäen kampuksesta

24.6.2020

Nurmijärvellä on käynnissä suunnittelutyö Seitsemän veljeksen koulun ja kunnallisen lukiokoulutuksen uudistamiseksi. Seitsemän veljeksen koulun vanha osa sekä viereinen Rajakaari, jossa Rajamäen lukio on toiminut, ovat siinä kunnossa, ettei niitä voida enää opetuskäytössä käyttää. Kummankin koulun osalta opetus jatkuu syksyllä 2020 väistötiloissa. Tämän suunnittelutyön yhteydessä on tarkoitus ratkaista kunnallisen lukiokoulutuksen järjestäminen tulevaisuudessa.

Seitsemän veljeksen koulun, Rajakaaren ja lukioratkaisun hankesuunnitelmat ovat valmistuneet toukokuussa. Ne on julkaistu kokonaisuudessaan kunnan kotisivuilla. Kunnanvaltuuston on tarkoitus tehdä päätöksiä lukioratkaisusta sekä Rajamäen kampuksesta elokuussa. Tämä on osa palveluverkon kehittämistä.

Kesälomien vuoksi lautakunnat, nuorisovaltuusto, vanhusneuvosto ja vammaisneuvosto ovat antaneet lausuntonsa hankesuunnitelmista jo kesäkuussa. Kunta on kuullut myös perusopetuksen vuosiluokkien 5–9 oppilaita, lukiolaisia sekä koulujen henkilöstöä lukioratkaisuun ja hankesuunnitelmiin liittyen. Kuntalaisille järjestettiin infotilaisuus hankesuunnitelmista ja palveluverkkotyön etenemisestä keskiviikkona 17.6. Se on edelleen katsottavissa kunnan kotisivuilla ja YouTube-kanavalla.

Haluamme kuulla vielä kuntalaisia suunnitelmista sekä niissä esitetyistä vaihtoehdoista. Nurmijärven asukkaat pääsevät kertomaan omat ajatuksensa lukioratkaisusta ja Rajamäen koulukampuksesta kyselyssä, joka on avoinna 24.6.-26.7.

Hankesuunnitelmissa esitetyt investoinnit ovat hyvin suuria. Koska kunnan taloustilanne on kevään poikkeustilan myötä entisestään kiristynyt, on mahdollista, että niiden toteuttamiseen sellaisenaan ei ole varaa. Tämän vuoksi toivomme myös kuntalailta ideoita siitä, mistä hankkeissa olisi mahdollista karsia tai miten koulutuspalvelut voitaisiin järjestää tarkoituksenmukaisesti ja turvallisesti, mutta pienemmillä investoinneilla.

Lue lisää ja vastaa kyselyyn >>

 

Takaisin listaukseen