Ajankohtaista

Liikunta, Siistiksi

Liikunta-alueet työllistävät tekijöitään myös korona-aikana

27.4.2020

Syrjälän lähiliikuntapaikka

Koko Suomessa eletään tällä hetkellä poikkeuksellista aikaa koronan aiheuttaman pandemian vuoksi. Taudin ja sitä varten säädettyjen toimenpiteiden vaikutukset näkyvät kaikkialla, niin myös liikunta-alueilla. Nurmijärven kunta on noudattanut Suomen hallituksen ohjeita ja pitänyt toistaiseksi rakennetut liikuntapaikat suljettuina. Tällä ollaan pyritty ohjaamaan kuntalaisia kokoontumasta ja estämään taudin leviämistä.

Sulkemisesta huolimatta liikuntapaikkojen hoitajat tekevät töitä käytännössä samaan tapaan kuin normaalina keväänä. Esimerkiksi nurmikenttien lannoitus, kylvö, leikkaus ja muut hoitotoimenpiteet on tehtävä huolimatta siitä, pelataanko nurmella vai ei. Kevät on normaalistikin erilaisten huoltotöiden täyttämää aikaa, ja näitä töitä tehdään totuttuun tapaan.

Nyt rakennettujen liikuntapaikkojen ollessa toistaiseksi suljettuina ovat kuntalaiset löytäneet tiensä luontoliikkumisen ääreen. Valtavasti kasvaneet käyttäjämäärät ulkoilu- ja kuntoreiteillä ovat näkyneet myös liikuntapaikkahoitajien työssä. Erityisesti sadat ulkoilureittien varrella olevat roskakorit täyttyvät näinä aikoina nopeasti. Ulko- ja luontoliikunta ovat tällä hetkellä kuntalaisille tärkein kuntoilumuoto. Tähän reagoiden kunta on käynyt parantamassa muun muassa Seitsemän veljeksen vaellusreitin opastusmerkintöjä, sekä uusimassa suosittujen Torni- ja Parkkimäen alueiden opastusta. Etenkin Tornimäkeen on viime vuosina tullut paljon uusia toimintoja ja opastus sokkeloisella reitillä on saanut osakseen oikeutettua kritiikkiä. Nyt alueen opastusta ja merkintöjä on alettu uusia selkeämmän kokonaisuuden saavuttamiseksi. Tavoitteena on, että toukokuun aikana uusi, yhdenmukainen ja selkeä opastus on valmis.

Liikunta-alueilla työt jatkuvat tästä eteenpäinkin samalla tavalla. Toivottavasti pandemia saadaan mahdollisimman nopeasti selätettyä ja kuntalaiset takaisin harjoittamaan liikuntaa ja urheilua niille rakennetuille suorituspaikoille. Siihen asti muistetaan kuitenkin pitää maltti mukana ja etäisyydet kanssaliikkujaan ulkoreiteillä ja kuntopoluilla. Loistava ohjeistus ulkona liikkumiseen löytyy Suomen Ladun sivuilta.

Kalle Koski
Liikunta-alueiden työnjohtaja
Nurmijärven kunta

Takaisin listaukseen