Ajankohtaista

Opetus ja koulutus

Lepsämän koululla tulipalo: Koulu jatkuu normaalisti maanantaina 

26.10.2019

Lepsämän koululla tulipalo: Koulu jatkuu normaalisti maanantaina 

Lepsämän koululla havaittiin lauantaiaamuna 26.10.2019 klo 6.43 koulupalo. Vuonna 2002 valmistunut L-kirjaimen muotoinen puukoulurakennus on kärsinyt merkittävät vahingot. Kyseisessä rakennuksessa ei voida järjestää opetusta. Haastavasta tilanteesta huolimatta kunta takaa koululaisille turvallisen kouluympäristön ja ruokailun ensi viikolla Lepsämän koulun muissa tiloissa. Koulukuljetukset järjestetään normaalisti.

Tulipalo ei vahingoittanut Lepsämän koulun muita kiinteistöjä eikä koulun pihalla olevia väistötilaelementtejä.

Ensi viikolla 28.10.-1.11.2019 Lepsämän koulun opetus järjestetään turvallisesti kaikille koululaisille Lepsämän koulun tiloissa, jotka eivät vaurioituneet tulipalossa.

Lepsämän koulun oppilaiden koulupäivät alkavat ja päättyvät normaalin aikataulun mukaan. Lepsämän koulun koulupäivän sisällä oppituntijärjestykseen voi tulla muutoksia.

Kouluruokailu järjestetään luokkatiloissa kertakäyttöastioista. Iltapäiväkerhotoiminta järjestetään Lepsämän koulun muissa tiloissa.

Nurmijärven kunta tiedottaa tulevista väistötiloista ensi viikon alussa. Kunta tiedottaa osoitteessa nurmijarvi.fi ja huoltajille Wilman kautta. Kunta järjestää koulun oppilaille ja koulussa työskenteleville kriisiapua maanantaista alkaen.

Palaneeseen rakennukseen ei saa mennä

Vuonna 2002 valmistunut L-kirjaimen muotoinen puukoulurakennus eristetään poliisin toimesta. Lisäksi kunta eristää paloalueen aitauksella, ja opetushenkilökunta ohjaa lapsia toimimaan alueen läheisyydessä turvallisesti. Kunta toivoo, että myös huoltajat opastavat lapsiaan, ettei palaneeseen rakennukseen saa turvallisuussyistä mennä.

Koulukuljetukset toimivat normaalisti

Koulukuljetukset kulkevat ensi viikolla normaalisti. Huoltajien toivotaan huomioivan saattopysäköinnissä, että koulunpihalla voi olla aitaamisen vuoksi muutoksia kulkujärjestelyissä.

Jatkotiedottaminen

Poikkeustilanne koskettaa 260 Lepsämän koulun oppilasta, noin 30 iltapäiväkerholaista ja noin 25 henkilökunnan jäsentä. Nurmijärven kunta toivoo oppilailta ja heidän huoltajiltaan, henkilökunnalta ja nurmijärveläisiltä joustavuutta haastavassa tilanteessa. Nurmijärven kunta tiedottaa asiasta ja tulevista tilajärjestelyistä osoitteessa nurmijarvi.fi. Lisäksi opetushenkilökunta ja kunnan sivistystoimi vastaavat huoltajien kysymyksiin. Lepsämän koulun huoltajia tiedotetaan myös Wilman kautta.

Takaisin listaukseen