Kotiudu Kylänpäähän

Unelmien uimaranta

Kauan sitten, mahtavalla jääkaudella, painautui maan alle valtava jäälohkare. Sen sulaessa syntyi kuoppa, johon kehittyi Suomen suurin lähde. Lähde, jonka kristallinkirkas vesi ja karismaattinen ympäristö salpaavat hengen. Kuin äiti maa olisi ihan tarkoituksella ajan saatossa maalannut maiseman, jossa voi lepuuttaa mieltä sekä hoitaa fyysistä kuntoa.

Kristallinkirkkaalla lähteellä Sääksjärvellä kohtaavat taianomaisella tavalla puhtaan veden häikäisevä kauneus ja luonnon rauha. Hiekkarannalla, jota on sanottu Suomen upeimmaksi uimarannaksi, voi viettää ikimuistoisen päivän, jos toisenkin.

Nähtävää ja koettavaa Sääksjärvellä riittää. Mitä tahansa siellä tekeekin, imee itseensä kirkkaan lähteen ja luonnon alkukantaista, puhdasta ja parantavaa voimaa. Sääksjärvi onkin kuin portti toiseen maailmaan, missä mieli kirkastuu ja ruumis rentoutuu. Siksi sinne kannattaa matkata kauempaakin.

Kuva: Mauri Katajala

Sääksin uimaranta

Sääksjärventie 30, 05200 Kiljava.

Kesäisin uimarannalla palvelevat kahvila, WC:t, pukeutumistilat, sekä liikuntapaikat kaiken ikäisille. Mukavia kesähetkiä luovat lasten leikkipaikat, hyppytornit ja beachvolley-kentät.