Vapaa-aika ja harrastukset

Nurmijärvellä voi harrastaa esimerkiksi kulttuuria, liikuntaa, urheilua ja opiskella erilaisia asioita.

Kirjastossa voi käyttää internettiä, lukea lehtiä ja lainata kirjoja, CD-levyjä ja DVD-elokuvia. Lainaamista varten tarvitset kirjastokortin.

Kansalaisopistossa on paljon erilaisia kursseja aikuisille, lapsille ja nuorille. Voit opiskella iltaisin esimerkiksi suomen kieltä, tietotekniikkaa ja käytännön taitoja. 

Nuorisopalvelut järjestää monipuolista toimintaa nuorille.

Nurmijärvellä on paljon virkistys- ja liikuntapaikkoja.  Nurmijärven alueella on myös paljon yhdistyksiä jotka järjestävät liikuntaan ja kulttuuriin liittyvää toimintaa - esimerkiksi Suomi-Kiina-yhdistyksen ja Venäjä-seuran yhteystiedot löydät täältä.

 

Vapaaehtoistyötä tekevät järjestöt ja yhdistykset

SPR on kansalaisjärjestö, joka tekee vapaaehtoistyötä ja järjestää kursseja. Hyvinkään paikallisosasto järjestää monikulttuurisuutta tukevaa toimintaa.

Martat ry. edistää kotien ja perheiden hyvinvointia sekä kotitalouden arvostusta. Riihimäen Martat järjestää monikulttuurista toimintaa.

Seurakunnat järjestävät kirkollisia tapahtumia ja vapaaehtoistoimintaa:

 

Monikulttuurisia palveluita Helsingissä

Helsingissä sijaitseva kulttuurikeskus Caisa järjestää monikulttuurista toimintaa ja tapahtumia.

Helsingissä sijaitseva Liikkukaa ry. järjestää monikulttuurista liikuntatapahtumia ja toimintaa.

MoniNaisten Talo Helsingissä tarjoaa henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta elämänhallintaan liittyvissä kysymyksissä noin 20 eri kielillä. Toiminta jatkuu vuoden 2011 loppuun saakka.