Uimarannat ja -paikat

Sääksin uimaranta

Sääksjärventie 30, 05200 Kiljava

Nurmijärven Kiljavalla sijaitseva kirkasvetinen ja laskujoeton Sääksjärvi on Suomen suurin lähde, jonka vesi vaihtuu maaperän kautta. Sääksjärven alue ympäristöineen tarjoaa monenlaisia ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksia sekä vesillä että maastossa. Metsähallituksen hallinnoimaan Sääksjärven Mustasaareen pääsee veneellä. Veneitä voi vuokrata juhla- ja kokoustila Haukilammesta. Moottorikäyttöisillä vesikulkuneuvoilla ajo on Sääksjärvellä kielletty.

Sääksin uimaranta

Sääksjärven rannalla sijaitsee suosittu uimaranta, jonka kaunis hiekkaranta hakee vertaistaan. Kesäisin uimarannalla palvelevat kahvila, WC:t, pukeutumistilat, sekä liikuntapaikat kaiken ikäisille. Mukavia kesähetkiä luovat lasten leikkipaikat, hyppytornit ja beachvolley-kentät.

  • Sääksissä uimavalvontaa ajalla 1.6. – 2.8.2020 klo 11-19

    Sääksin uimaranta on avoinna rantakauden ajan 1.6.-2.8.2020 klo 11-19
  • Huomaathan, että rannan kahviolla sijaitsevat invapaikat ovat käytössä henkilökunnan työaikojen puitteissa ja rannan portti suljetaan yöksi turvallisuussyistä.

  • Noudatathan uimarannalla kahden metrin turvavälin pitämistä muihin käyttäjiin tartuntariskin minimoimiseksi

  • HUOMIO! Sääksin rannalla saattaa esiintyä järvisyyhyä. Järvisyyhy ei ole vaarallinen, mutta aiheuttaa oireiltaan ikävän ihottuman. Vältä pitkää oleskelua matalassa vedessä ja muista aina käydä suihkussa vedestä tulon jälkeen. Myös pyyhkeellä hankaaminen pesun jälkeen auttaa ehkäisemään oireita.

Sääksin uimrannalla on havaittu sinilevää 16.7.2020 alkaen.