Liikuntaneuvonta

17-29-vuotiaat

Nuorten liikkumis- ja elintapaneuvonta on suunnattu 17-29-vuotiaille, jotka eivät liiku terveytensä kannalta riittävästi ja tarvitsevat tukea aktiivisemman ja terveellisemmän elämäntavan aloittamiseen. Liikuntaneuvontaan voi hakeutua täyttämällä liikuntaneuvonnan taustakyselyn (alempana tällä sivulla). Liikuntapalveluiden työntekijä on tämän jälkeen yhteydessä asiakkaaseen.

Liikuntaneuvonnan taustakysely

Lisätiedot:
Liikuntasuunnittelija Toni Koskinen
040 3172048
toni.koskinen@nurmijarvi.fi

Neuvonnan sisältö

Tunnistatko itsesi?

Seuraavat hahmot ovat esimerkkejä ihmisistä, jotka voivat hyötyä liikuntaneuvonnastamme. Löydätkö piirteitä, jotka ovat totta myös omalla kohdallasi?

USKO UUPUNUT
– Vapaa-ajalla en harrasta juurikaan liikuntaa. Työ-/koulupäivät ovat joskus fyysisesti rasittavia, mutta eivät säännöllisesti. Joskus tulee koiran kanssa ulkoiltua.

– Useimmiten olen tosi väsynyt. Pitkien päivien jälkeen jään helposti sohvalle tai puhelimelle loppuillaksi. Sitten nukkumaanmenokin venyy helposti pitkälle yöhön. Seuraavana päivänä taas väsyttää ja sama toistuu.

– Tiedän, että pitäisi liikkua enemmän ja nukkua enemmän. En vaan saa itse aikaiseksi tehdä mitään asian eteen.

Miten hyödyn liikuntaneuvonnasta?

Keskustelun kautta löydän syitä haasteilleni. Yhdessä neuvojan kanssa laaditut suunnitelmat ja realistiset tavoitteet helpottavat minua pääsemään alkuun. Aktiivisuuskello auttaa minua hahmottamaan ja tutkimaan omaa aktiivisuuttani, lepoani ja palautumistani.

Henri Herännyt

– Liikun joskus, mutta en säännöllisesti enkä kovin paljoa. Joskus innostun kuntoiluprojekteihin ja selvittelen netistä ohjeita. Olen esimerkiksi kokeillut punnerrushaasteita kotona.

– Haluan parantaa kuntoani. En kuitenkaan onnistu itse tekemään järkevää suunnitelmaa jota jaksaisin noudattaa pidempään. Päivärytmini on hyvin vaihteleva ja siksi myös liikkuminen on satunnaista.

Miten hyödyn liikuntaneuvonnasta?
Saan apua realistisen suunnitelman ja tavoitteiden laatimiseen. Aktiivisuuskellon data kiinnostaa minua ja auttaa minua seuraamaan harjoitteluani, aktiivisuuttani ja lepoani.

Tukea muutokseen

Haluatko koettaa muutoksen tekoa itsenäisesti? Voit kokeilla omaolo.fi-palvelun maksuttomia verkkovalmennuksia. Alla olevasta linkistä voit tutustua niihin tarkemmin ja aloittaa valmennuksen.

Omaolo.fi-valmennukset.

Arvioi liikkumisesi (UKK-insituutti)

Liikkumis- ja elintapaneuvonnan palveluketju ja kehittäminen

17-29-vuotiaiden liikkumis- ja elintapaneuvonnan kehittäminen Nurmijärven liikuntapalveluissa on aloitettu tammikuussa 2022. Kehittämiseen on saatu tukea AVI:n hanketuen muodossa. Kehitystyön tärkeimmät tavoitteet ovat:

  1. 17-29-vuotiaiden liikkumis- ja elintapaneuvonnan mallin kehittäminen ja kuvaaminen
  2. Monialaisen ja alueellisen yhteistyön vahvistaminen vähän liikkuvien nuorten tavoittamiseksi

Palveluketjun kuvaus: