Seitsemän veljestä 150-juhlavuosi Nurmijärven kirjastoissa

Seitsemän veljestä 150 -juhlavuoden kilpailut

Nurmijärven kirjasto avaa Seitsemän veljestä 150 -juhlavuoden kunniaksi sitaattikilpailun, joka on avoin kaikille ja kirjanmerkkikilpailun alakoululaisille. Kummankin kilpailun tarkoitus on rohkaista kansallisklassikkomme lähempään tutkailuun.

Sitaattikilpailu

Sitaattikilpailu on avoin kaikille ja siinä tehtävänä on järjestää Seitsemästä veljeksestä poimittuja sitaatteja oikeaan järjestykseen sekä nimetä sitaatin lausuja, lausumispaikka ja –tilanne.

Kilpailuun voi osallistua nettilomakkeella tai kirjastoista saatavalla lomakkeella.

Kirjanmerkkikilpailu alakoululaisille

Kilpailussa tarkoituksena on suunnitella (piirtää, maalata tms.) kuva Nurmijärven kirjastojen kirjanmerkkiin. Innoitus kuvaan tulisi hakea Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen (tai kirjan jonkin mukaelman) seuraavista aiheista:

  • Makeasti oravainen laulu
  • Lukkarin koulussa
  • Kalvean immen tarina
  • Viertolan härkiä paossa
  • Veljesten ja Toukolaisten tappelu
  • Venlan kosintareissu
  • Veljekset saunomassa
  • Killi ja Kiiski tai Valko-hevonen

Aihe tulisi maininta kilpailukuvan ohessa.

Kilpailuehdotuksista toteutetaan kolme erilaista kirjanmerkkiä. Kirjanmerkkien koko tulee olemaan 7,5 cm x 21 cm. Kilpailukuvan tekotekniikka on vapaavalintainen. Kilpailussa on kolme kategoriaa: 1.-2.-luokkalaiset, 3.-4.-luokkalaiset ja 5.-6.-luokkalaiset. Kilpailuaika on 2.2. – 31.7.2020. Kirjasto valitsee kategorioiden voittajat ja palkitsee kunkin toteutettavan teoksen kahdella lipulla Monikon vapaavalintaiseen esitykseen.

Kirjanmerkit tulevat jakoon kirjastoihin Seitsemän veljeksen juhlavuonna Aleksis Kiven päivänä 10.10.2020.

Kilpailuun osallistuvat teokset palautetaan vapaavalintaiseen Nurmijärven kirjaston toimipisteeseen. Jos kokonainen luokka osallistuu kilpailuun, luokka voi äänestää tehdyistä töistä mukaan kaksi mielestään parasta.

Kirjastoon jätetyn kilpailutyön mukana tulee toimittaa seuraavat tiedot: teoksen nimi ja aihe, tekijän yhteystiedot, koulu ja luokka.

Kaikista kilpailuun osallistuvista teoksista pidetään näyttely Nurmijärven pääkirjastossa syksyllä 2020.