Kirjasto kouluille ja päiväkodeille

Tuntikuvaukset

Päiväkodit ja esikoulut

Päiväkotiryhmät voivat vierailla kirjastossa ohjatulla käynnillä tai itsenäisesti lainaamassa.

1.-2. luokat – Kirjasto on kiva paikka!

Luokka vierailee kirjastossa joko 1. tai 2. luokalla. Opetushetken tavoitteena on tehdä kirjasto kivaksi ja tutuksi paikaksi sekä herätellä lukuintoa. Kesto n. 1h.

3.-4. luokat – Kirjasto kuvaten

Piirroskuva kirjoja sylissä pitävästä tytöstä.

Luokka vierailee kirjastossa joko 3. tai 4. luokalla. Vierailun aika luokka jaetaan ryhmiin ja ryhmät kuvaavat kirjastoa Ipadilla ohjeiden mukaan. Lopuksi käydään kaikkien ryhmien tuotokset läpi. Kesto n. 1h.

Jos luokka ei pääse kirjastokäynnille, voi se silti testata kirjastonkäytön taitojaan pelin avulla. Mikä onkaan eräpäivä ja miten toimitaan, jos naapurin Musti syö lainatun kirjan? Pelin löydät osoitteesta www.kikkaopetuspaketit.fi

5.-6. luokat – Verkkokirjasto tutuksi

Luokka vierailee kirjastossa joko 5. tai 6. luokalla. Opetushetken tavoitteena on ymmärtää tiedonhaun peruskäsitteitä, tutustua verkkokirjastoon ja kirjaston kokoelmiin sekä e-aineistoihin. Kesto n. 1,5 h.

Jos luokka ei pääse kirjastokäynnille, voi se silti pelata hauskan tiedonhakuun liittyvän pelin: Jo mananmajoille mennyt kirjastonhoitaja Kirill Jastonen on kadottanut päiväkirjansa ja pyytää Kikka-etsivien apua. Peli on vapaasti luokkien käytössä.  HUOM! Muista valita ”Kotona pelattavat tehtävät”, jos pelaat pelin koulussa tai kotona! Pelin löydät osoitteesta www.kikkaopetuspaketit.fi

Piirroskuva tablettia käyttävästä teinipojasta.

Löysitkö sivulta etsimäsi tiedon?