Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, NurmijärviTV

Kunta lanseeraa NurmijärviTV:n – ensimmäisen jakson aiheena Nurmijärven koronatilanne

9.4.2020

Nurmijärven kunta on tehostanut viestintäänsä koronaepidemian aikana. Uusimpana avauksena kunta lanseerasi NurmijärviTV:n, jossa julkaistaan viikoittain ajankohtaisia asiantuntijahaastatteluja. Ensimmäinen Nurmijärven koronatilanteeseen pureutunut jakso julkaistiin torstaina 9.4.

Ensimmäisessä NurmijärviTV:n jaksossa Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelän vieraana on Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen. Keskustelun aiheena on koronaviruksen tilannekuva Nurmijärvellä ja Keski-Uudellamaalla.

”Keski-Uudellamaalla kehitys on melko maltillinen verrattuna esimerkiksi pääkaupunkiseutuun, mutta tilanne on sittemmin kiihtynyt. Tällä hetkellä meillä on 102 positiivista näytettä Keusoten alueella”, Laitinen-Parkkonen kertoo NurmijärviTV:n haastattelussa. ”Nurmijärven osalta kehitys on ollut verrattain hyvä. Kun tartunnat ovat selvästi lisääntymässä Järvenpäässä, niin Nurmijärvi on pitänyt pintansa ja nousukulma tartunnoissa ei ole ollut yhtä jyrkkä kuin eteläisillä naapureilla.”

Koronatestit ja testauspolitiikka on puhututtanut niin valtakunnallisesti kuin Nurmijärvelläkin. Laitinen-Parkkonen kertoo haastattelussa, että Keusote on torstaina muuttanut testauskriteerejään.

”Olemme kuluneet viikot halunneet kattavampaa testausta, mutta toimintaa ohjataan THL:n ja HUS:n kautta. Nyt olemme päättäneet toimia tässä ns. omin voimin ja omilla päätöksillä. Annoimme tänään ohjeen yksiköihimme, että testauskriteerejä lasketaan. Tämä on erittäin tärkeää epidemian rajaamisen näkökulmasta”, Laitinen- Parkkonen kertoo.

Entä, mitä Keusoten johtaja suosittelee nurmijärveläisille pääsiäisenvieton osalta?
”Vaikka pääsiäinen on perinteisesti yhdessäolon aikaa, kehotan hyvin vakavasti, että suojaustoiminteitä noudatetaan. Ei siis riehaannuta, eikä anneta periksi. Pinnistetään vielä eteenpäin!”, Laitinen-Parkkonen kannustaa.

Vaakakupissa riskinä on, että tartuntojen määrät karkaavat käsistä. Myös Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä toivoo, että nurmijärveläiset jaksaisivat noudattaa annettuja ohjeita ja välttäisivät sosiaalisia kontakteja.

NurmijärviTV on uudenlaista korona-ajan viestintää

Koronan aiheuttama poikkeustilanne on ajanut Nurmijärven kunnan kehittämään viestintätapojaan. Viestintää on lisätty kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa, mutta myös panostettu puhelinneuvontaan ja printti-ilmoituksiin. NurmijärviTV toteutettiin Microsoft Teamsilla siten, että Mäkelä ja Laitinen-Parkkonen osallistuivat haastatteluun etäyhteydellä.

”Kriisin aikana on hyvin tärkeää saada kuntalaisille tietoa. Poikkeustilanne osaltaan kannusti ja toisaalta pakotti hakemaan uusia viestinnän ratkaisuja. NurmijärviTV:n videosisällöt tuotetaan kevyesti ja tehokkaasti, mikä näkyy toki videon laadussa. Tärkeintä on kuitenkin välittää ajankohtaista tietoa”, Nurmijärven kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen kertoo. ”Toivomme videoiden saavuttavan sellaisia kuntalaisiamme, jotka eivät välttämättä seuraa esimerkiksi kunnan kotisivujen tiedotteita tai ovat saaneet ähkyn kirjoitetuista koronauutisista.”

Sekä kunnanjohtaja että viestintäpäällikkö näkevät vuorovaikutuksen ja sosiaalisuuden tärkeänä nykyaikaisessa viestinnässä.

”Yritämme viestiä nyt entistäkin paremmin ja haemme uudenlaisia vuorovaikutuksen tapoja. Toivonkin palautetta NurmijärviTV:n ensimmäisestä jaksosta! Ja meille voi myös lähettää aihetoiveita tulevista jaksoista”, kunnanjohtaja Outi Mäkelä kertoo.

Tutustu NurmijärviTV:n teemasivuun!

NurmijärviTV

Takaisin listaukseen