Ajankohtaista

Koronavirus, Päätöksenteko

Kunnassa harkitaan yhteistoimintamenettelyn käynnistämistä mahdollisiin lomautuksiin varautumiseksi

2.4.2020

Kunnassa työskentely on muuttunut poikkeuksellisen epidemiatilanteen vuoksi.  Monien työ on muuttunut lukuisin eri tavoin ja tilanne on vaatinut joustavuutta koko henkilöstöltä. Koronaepidemia ja poikkeusolot jatkuvat maan hallituksen päätöksellä ainakin 13.5.2020 saakka.

”Haasteita on riittänyt ja palveluita on jouduttu organisoimaan uudelleen, joitain jopa useampaan kertaan. Emme voi tällä hetkellä ennakoida kovinkaan tarkasti, mitä tulevat viikot tuovat tullessaan. Osa toiminnoista on keskeytynyt ja henkilöstön työtilanne vaihtelee tehtävittäin. Poikkeustilanteen pitkittymisen vuoksi kunnassa joudutaan nyt myös varautumaan henkilöstön tehtävämuutoksiin ja mahdollisiin lomautuksiin tuotannollisista ja taloudellisista syistä”, kunnanjohtaja Outi Mäkelä sanoo.

Kunnanhallitus käsittelee esitystä koronaepidemian henkilöstövaikutuksista ja yt-prosessin käynnistämisestä maanantaina 6.4.2020. Jos kunnanhallitus päättää lomautusten valmistelusta, käynnistetään yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön edustajien kanssa. Mahdolliset lomautukset voisivat alkaa aikaisintaan toukokuun lopussa ja kestää elokuun loppuun saakka. Lomautuksien kohdentuminen kunnan eri henkilöstöryhmiin tarkentuu yhteistoimintamenettelyssä. Tällä hetkellä arvioidaan, että lomautus tulisi koskettamaan ainakin koronan vuoksi suljettuja yksiköitä ja niitä yksiköitä, joissa työn määrä on vähentynyt. Samalla kuitenkin jatketaan erilaisia työjärjestelyjä, joilla pyritään turvaamaan kuntalaisten palvelujen jatkuvuutta poikkeusaikana.

”Lomautuksiin ei ryhdytä, mikäli tilannearvio muuttuu. Arvioimme tilannetta jatkuvasti seuraamalla henkilöstömäärän riittävyyttä ja palvelutarpeiden muutosta. Myös valtion lähipäivien linjaukset mahdollisista tukitoimenpiteistä kuntien suuntaan vaikuttavat ratkaisuihin”, Mäkelä sanoo.

Tiedotamme kunnanhallituksen päätöksestä tarkemmin tiistaina 7.4.2020.

Nurmijärven kunnan puolesta,

Outi Mäkelä, kunnanjohtaja

Leena Ojala, henkilöstöjohtaja

Takaisin listaukseen