Ajankohtaista

Koronavirus, Päätöksenteko, Sosiaali ja terveys

Kunnanhallitus hyväksyi periaatteet mahdollisista lomautuksista – kunta jatkaa myös korvaavien työtehtävien järjestämistä

7.4.2020

Kunnanhallitus käsitteli esitystä koronaepidemian henkilöstövaikutuksista maanantaina 6.4.2020 ja hyväksyi lomautusten periaatteet. Henkilöstön edustajat kutsutaan yhteistoimintaneuvotteluihin ja neuvottelut alkavat pääsiäisen jälkeen. Ne kestävät enintään kaksi viikkoa. Kunta tiedottaa lomautettavien määrästä ja muista neuvotteluissa käsitellyistä asioista neuvottelujen päätyttyä.

”Arvioimme tilannetta jatkuvasti seuraamalla henkilöstömäärän riittävyyttä ja palvelutarpeiden muutoksia. Lomautuksiin ei ryhdytä, mikäli epidemiatilanteen muuttuessa niihin ei ole tarvetta”, kunnanjohtaja Outi Mäkelä sanoo.

Kunnassa työskentely on muuttunut poikkeuksellisen epidemiatilanteen vuoksi. Kunnan toimialojen ja liikelaitosten palvelutoiminta ja henkilöstön työskentelyä on sopeutettu viime viikkojen ajan koronaepidemian edetessä ja maan poikkeusolojen edellyttämällä tavalla. Kunnan työntekijöille on myös avattu mahdollisuus tehdä sijaisuuksia sosiaali- ja terveyspuolen tehtävissä Keusotessa.

Koronaepidemian vuoksi poikkeusolot jatkuvat maan hallituksen päätöksellä ainakin 13.5.2020 saakka. Tämän hetken tilannearvion mukaan on mahdollista, että epidemia jatkuu kesä-heinäkuulle asti.

”Tilanne on hyvin haasteellinen ja vaatii vielä paljon kaikkien voimavaroja. Viime viikkoina on vaadittu joustavuutta ja kärsivällisyyttä koko henkilöstöltä. Kunnan henkilöstön työtilanne vaihtelee eri tehtävissä ja yksiköissä. Epidemiatilanteen vuoksi kuntalaiset myös tarvitsevat uudenlaisia palveluita, joita kunnan työntekijät voivat siirtyä tekemään. Esimerkiksi voin mainita iäkkäiden kuntalaisten kauppa-avun ja heidän arkensa tukemisen sekä työtehtävät sosiaali- ja terveyspalveluissa”, Mäkelä sanoo.

Nurmijärven kunnan puolesta,

Outi Mäkelä, kunnanjohtaja
Leena Ojala, henkilöstöjohtaja

Takaisin listaukseen