Ajankohtaista

Päätöksenteko, Rekrytointi

Kunnanhallitus esittää hallintojohtajan virkaan Katja Vuorista

1.6.2020

Kunnanhallitus esittää, että syyskuun alussa vapautuvaan hallintojohtajan virkaan valitaan tällä hetkellä Limingan kunnassa hallintojohtajana työskentelevä Katja Vuorinen. Esityksen perusteluna on, että Vuorinen täyttää parhaiten viran vaatimukset ja on virkaan soveltuvin. Hallintojohtajan valinnasta päättää kunnanvaltuusto kokouksessaan 10.6.

Kunta on rekrytoinut uutta hallintojohtajaa, sillä kuntaa vuodesta 1984 palvellut nykyinen hallintojohtaja Jukka Anttila siirtyy syyskuun alussa eläkkeelle.

Uuden hallintojohtajan valintaa on valmisteltu kunnanhallituksen nimeämässä valintaryhmässä, jossa kunnanhallituksen edustajina olivat Virpi Räty (KOK, puheenjohtaja), Arto Hägg (KOK), Tarja Salonen (KESK), Juha Peltonen (SDP), Maiju Tapiolinna (PeruS) ja Leni Pispala (Vihr) sekä viranhaltijoista kunnanjohtaja Outi Mäkelä ja henkilöstöjohtaja Leena Ojala.

Hallintojohtajan virkaa haki huhtikuussa 28 henkilöä. Valintaryhmä haastatteli yhdeksän hakijaa toukokuun alussa, jonka jälkeen kolme hakija kutsuttiin soveltuvuusarviointeihin. Valintaryhmä esitti kunnanhallitukselle, että hallintojohtajan virkaan valittaisiin Vuorinen.

Hallintojohtaja on kunnan konsernipalveluiden toimialan johtaja. Konsernipalveluihin sisältyy mm. valtuuston, kunnanhallituksen ja konsernijaoston hallintotehtäviä, keskitetyistä palveluista kuntakehitys, elinvoimapalvelut, talouspalvelut, viestintä- ja markkinointipalvelut, tietotekniikka ja henkilöstöpalvelut. Konsernipalveluissa työskentelee reilut 60 henkilöä.

Hallintojohtajan keskeisiä tehtäviä ovat kunnan hallinnon, tiedolla johtamisen ja strategisen johtamisen koordinointi ja kehittäminen. Hallintojohtaja toimii valtuuston sihteerinä ja vastaa kunnanhallituksen ja konsernijaoston valmistelu- ja toimeenpanotehtävistä. Hallintojohtaja toimii myös kunnanjohtajan sijaisena. Lisäksi hallintojohtaja edistää työssään kuntalaisten osallisuutta sekä kuntalaisten ja kuntaorganisaation vuorovaikutusta.

Hallintojohtajan virkaan valittavalta edellytetään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, kokemusta julkisen hallinnon johtamisesta ja kehittämisestä tai muissa vaativista kunnallishallinnon tehtävistä. Valinnassa arvostetaan myös kunta-alan lainsäädännön ja demokratian tuntemusta, henkilöstöjohtamisen osaamista, paineensietokykyä ja vuorovaikutustaitoja.

Takaisin listaukseen