Ajankohtaista

Koronavirus, Koulutus

Kunnan suositukset koronan leviämisen ehkäisemiseksi kouluissa 15.3.2020 (Päivitetty 19.00)

15.3.2020

Tiedote 15.3.2020 klo 14.45 (päivitetty 19.00)

Kunnan suositukset koronan leviämisen ehkäisemiseksi kouluissa 15.3.2020

Koronavirus etenee Suomessa nopeaa vauhtia ja siihen sairastuneiden määrä kasvaa päivittäin. Kunta pyrkii monin eri toimenpitein hidastamaan viruksen leviämistä. Näistä olemme tiedottaneet oppilaiden huoltajia ja koulujen henkilökuntaa kuluvalla viikolla. Seuraavilla toimenpiteillä rajoitetaan koronaviruksen leviämistä Nurmijärven kouluissa.

Sairaana ei tulla kouluun

On tärkeää, että tartuntojen ennaltaehkäisyn vuoksi oppilas jää kotiin, jos hänellä on vähäisempiäkin flunssan oireita.

Oppilaat jäävät kotiin mahdollisuuksien mukaan

Perusopetuksen oppilaiden huoltajilla on mahdollisuus pitää lapsensa poissa koulusta, vaikka lapsi ei ole sairas tai häntä ei ole määrätty karanteeniin. Nurmijärven kunta suosittelee tätä menettelyä, mikäli perheillä on tähän mahdollisuus.

Vapautus haetaan joko käyttämällä kunnan kotisivuilla olevaa lomaketta tai lähettämällä oppilaan luokanopettajalle/-valvojalle (1-3 päivää) tai rehtorille (yli 3 päivää) Wilman kautta viesti, jossa ilmoitetaan haetun vapautuksen alkamis- ja päättymisajankohta. Opettajat tukevat kotona tapahtuvaa opiskelua antamalla oppilaalle tehtäviä poissaolon ajaksi.

Koulut ovat kuitenkin auki ja opetus jatkuu toistaiseksi normaalisti. Nurmijärven kunnan valmiusjohtoryhmä arvioi tilannetta päivittäin. Tiedotamme mahdollisista muutoksista Wilman ja kunnan kotisivujen www.nurmijarvi.fi kautta.

Kiitämme vanhempia joustavuudesta ja toivotamme jaksamista haastavaan tilanteeseen.

Kati Luostarinen, Nurmijärven kunnan opetuspäällikkö

Tiina Hirvonen, Nurmijärven kunnan sivistysjohtaja

 

Päivitetty 19.00:  Vapautus haetaan joko käyttämällä kunnan kotisivuilla olevaa lomaketta (https://www.nurmijarvi.fi/wp-content/uploads/2019/10/Oppilaan_poissaololupahakemus.pdf) tai lähettämällä oppilaan luokanopettajalle/-valvojalle (1-3 päivää) tai rehtorille (yli 3 päivää) Wilman kautta viesti, jossa ilmoitetaan haetun vapautuksen alkamis- ja päättymisajankohtaTiedote 15.3.2020 klo 14.45

Takaisin listaukseen