Ajankohtaista

Seitsemän veljestä 150

Kuka julkkis on Eero tai Juhani? Kunnan somekilpailussa paljastetaan modernit versiot Jukolan veljeksistä 

22.6.2020

Kuka julkisuuden henkilö olisi tämän päivän Jukolan Eero? Auttaako vihje, että hän on omien sanojensa mukaan ”nuori visionääri”? Nurmijärven kunta julkaisee somekisan, jossa paljastetaan viikoittain yksi moderneista Seitsemästä veljeksestä. Julkisuuden henkilö antaa vihjeet henkilöllisyydestään maanantaina ja paljastus julkaistaan perjantaina. Somekisan tarkoituksena on tuoda esille juhlavuoden sanomaa lukutaidon merkityksestä.

Seitsemän viikkoa kestävässä kilpailussa veljeksinä nähdään seitsemän tunnettua henkilöä, joilla on jokin yhteys Aleksis Kiven syntymäkuntaan Nurmijärveen ja Seitsemään veljekseen.

”Mahtavaa, että lähes kaikki kysytyt lähtivät innolla mukaan leikkimieliseen kisaan. Tämä kertoo siitä, että juhlavuoden teemamme Seitsemän veljestä, lukutaito ja lukutaidon merkitys ovat tärkeitä asioita kaikille”, Seitsemän veljestä 150 -juhlavuoden koordinaattori Janne Raudaskoski Nurmijärven kunnasta kertoo.

Seitsemän veljestä -somekisa alkaa juhannuksen jälkeen maanantaina 22.6. klo 15 Nurmijärven kunnan Facebookissa ja Instagramissa. Palkintona voi voittaa kulttuurinystävän yllätyskassin (arvo noin 50 €).

Korona pakotti keksimään juhlavuoden uudelleen

Seitsemän veljestä 150 -juhlavuosi käynnistyi maagisena päivämääränä 02.02.2020, jolloin tuli kuluneeksi 150 vuotta Aleksis Kiven Seitsemän veljestä –romaanin ensimmäisen vihkon julkaisusta. Juhlavuosi huipentuu Aleksis Kiven päivään 10.10., jolloin Nurmijärvellä vietetään juhlavuoden valtakunnallista pääjuhlaa.

Somekilpailu ei alkujaan kuulunut juhlavuoden ohjelmaan.

”Meillä oli kesä täynnä tapahtumia, mutta koronan aiheuttama poikkeustila laittoi juhlavuoden suunnitelmat uusiksi. Tämä oli tietysti ikävää, koska 150 -juhlavuosihan on vain tänä vuonna”, Raudaskoski toteaa.  ”Positiivista on se, että vallitseva tilanne on pakottanut keksimään uusia sisältöjä, jotka toimivat myös näinä aikoina.”

Uusista sisällöistä käy esimerkkinä Juhlavuoden tapahtumiin valmistettu sarjakuvataiteilija Kristian Huitulan piirtämä seinä veljeksistä ja sen uusi käyttötarkoitus. Seinän oli tarkoitus kiertää eri tapahtumissa, kuten Jukolan viestissä ja Eppu Normaalin konsertissa, joissa ihmiset olisivat pystyneet ottamaan kuvia haluamanaan veljeksenä. Nyt seinä kuitenkin hyödynnetään somekisassa, jolla juhlavuosi tehdään tunnetuksi somettajille.

Takaisin listaukseen