Karhunkorven koulu

Karhunkorven koulu on noin 100 oppilaan herttainen kyläkoulu Nurmijärvellä.

Meillä on uudet ja uusitut tilat, sillä koulu on saanut lisärakennusosan vuonna 2016 ja sen jälkeen koulun vanhempi osa on remontoitu. Meillä on modernit ja kauniit tilat ja voimme olla ylpeitä siitä, että meidän koulussamme on hyvä sisäilma.


Koulussamme arvostetaan hyviä tapoja ja saammekin usein kuulla vierailijoilta, että oppilaamme käyttäytyvät kauniisti, koulussa on rauhallinen ilmapiiri ja luokissa hyvä työrauha. Olemme oppilaistamme tosi ylpeitä!

 

Kummitoiminta


Meidän koulussamme on ollut jo usean vuoden kummitoimintaa. Uudet ekaluokkalaiset saavat heti ensimmäisenä koulupäivänä viidesluokkalaisista kummin itselleen. Kummit ovat tukena ja turvana pienille oppilaille. Kummit esimerkiksi kuuntelevat lukuläksyjä ja leikittävät ekaluokkalaisia välitunnilla. Olemme kuulleet paljon positiivista palautetta sekä oppilailta että kotiväeltä kummitoiminnasta, sillä kummit ovat pienille ekaluokkalaisille tosi tärkeitä.

 

Digitaalinen osaaminen


Olemme panostaneet koulussamme digitaaliseen osaamiseen. Koulumme 5. luokka on mukana kunnan 1:1 iPad-pilotissa, jossa jokaisella oppilaalla on käytössä henkilökohtainen laite. Lisäksi meillä on iPadeja ja Chromebookeja kaikkien oppilaiden käytössä. Koulussamme on ollut oppilasagenttitoimintaa vuodesta 2013 lähtien. Oppilasagentit ovat digiasioihin perehtyneitä oppilaita, jotka auttavat muita oppilaita ja opettajia mm. erilaisten sovellusten käyttöönotossa.

 

Liikkuva koulu


Arvostamme koulussamme liikkumisen riemua ja olemme mukana Liikkuva koulu -hankkeessa. Tunneilla taukojumppaamme mm. Cuckoo-sovelluksen tahdissa.

 

Kerhot

 

Opettajat ja koulunkäyntiavustajat vetävät lukuvuoden aikana erilaisia kerhoja oppilaille. Meillä on ollut liikunta-, espanja-, enkku-, puukässä-, zumba-, lautapeli- ja ohjelmointikerhoja.

 

Koulun vanhempainyhdistys


Koulussamme toimii vanhempainyhdistys, joka järjestää oppilaille erilaisia tapahtumia kuten discoja ja Toukotohinat. Vanhempainyhdistyksen avulla olemme tehneet vuosittain erilaisia retkiä, mm. Heurekaan, Luonnontieteelliseen museoon ja Fazerilaan ja saaneet kokea teatteri- ja musiikkielämyksiä koululla.

 

Vanhempien ajatuksia koulustamme

 

Koulumme 5. luokkalaiset kysyivät vanhemmilta, mikä meidän koulussamme on parasta. He saivat seuraavia vastauksia:

- Mukavan kokoinen kyläkoulu

- Hyvät ja mukavat opettajat

- Opettajat huolehtivat hyvin oppilaista

- Kaikki opettajat ja oppilaat tulevat hyvin toimeen

- Opettajat ja oppilaat tuntevat toisensa hyvin

- Koulu tiedottaa hyvin oppilaiden asioista vanhemmille

- Kaikki puhaltavat yhteen hiileen

- Yhteisöllisyys = asioita tehdään yhdessä

- Moderni, vaikka koulurakennuksella pitkä historia

- Lämminhenkisyys


Oppilaidemme sanoin: Tervetuloa Karhunkorven kouluun! Se on maailman paras. 

  ps. Lukuvuoden 2018-2019 hlökunta löytyy yhteystiedot -sivulta.