Ajankohtaista

Kaikki, Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto, Nuoriso, Opetus ja koulutus

Koulujen päättäjäisviikonlopun vastuullisesta juhlimisesta on hyvä keskustella kotona

26.5.2020

Koulut päättyvät lauantaina 30.5.2020, mutta kouluilla ei koronapandemian vuoksi juurikaan päättäjäisjuhlia järjestetä.  Odotettavissa kuitenkin on, että suosituksista ja rajoituksista huolimatta useat lapset ja nuoret kokoontuvat yhdessä juhlimaan kesäloman alkua.  Tyypillistä on, että päättäjäisten juhlinnassa nuorten päihteidenkäyttö yleistyy ja sen myötä erilaiset onnettomuusriskit kasvavat.  Suurin osa lapsista ja nuorista juhlii kuitenkin koulujen päättymistä tänäkin keväänä siististi ja ongelmitta.

– Huoltajien on hyvä keskustella lasten ja nuorten kanssa päättäjäisillan juhlintaan liittyvistä riskeistä. Kun pelisäännöt on kotiväen kanssa selkeästi sovittu, juhliminen päihteetöntä ja poikkeusolosuhteiden rajoitukset huomioivaa, ovat tartunta- ja onnettomuusriskitkin pienemmät. On hyvä edelleen tiedostaa, ettei vaara koronaviruksen suhteen ole vielä ohi, eli on syytä olla varovainen ja noudattaa viranomaisten suosituksia ja ohjeita, rikoskomisario Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ennalta estävästä toiminnasta neuvoo.

Vanhemmat – olkaa tavoitettavissa päättäjäisiltana!

Myös tänä vuonna koulujen päättymisen juhlintaan on Itä-Uudenmaan poliisin alueella varauduttu.  Kaupunkien ja kuntien nuorisopalvelut osallistuvat valvontaan omassa roolissaan edellisvuosien tapaan. Poliisi toivoo, että ulos juhlimaan lähtevien alaikäisten huoltajat olisivattavoitettavissa puhelimitse juhlailtoina 29.5. ja 30.5., ja vastaisivat tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun. Puhelu voi tulla esimerkiksi poliisilta tai nuorisotyöntekijältä.

– Viime keväänä vanhemmat olivat kiitettävästi tavoitettavissa, vastasivat puheluihin ja hakivat nuoria itse kotiin tapahtumapaikoilta. Toivomme totta kai, että sama hyvä yhteistyö vanhempien kanssa jatkuu myös tänä vuonna, Simo Kauppinen kiittelee.

 

Takaisin listaukseen