Ajankohtaista

Kaikki, Kulttuuri

Konstiniekka-palkinto kuvataiteilija Tero Puhalle

10.10.2019

Hyvinvointilautakunta on myöntänyt Nurmijärven kunnan kulttuuripalkinto Konstiniekan kuvataiteilija Tero Puhalle.

Rajamäeltä kotoisin oleva Tero Puha on monipuolinen kansainvälisesti toimiva kuvataiteilija. Puha tekee muun muassa valokuvia, lyhytelokuvia, videoita ja performansseja yhdistellen teoksissaan eri tekniikoita.

Puhan teoksia on ollut taidenäyttelyissä Suomen lisäksi muun muassa Yhdysvalloissa, Japanissa, Ranskassa ja Venäjällä. Hänen töitään on sekä suomalaisten että ulkomaisten taidemuseoiden kokoelmissa.

Puha työskentelee aktiivisesti taiteilijana ja pitää näyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla. Viime vuonna Puhan teos ”Male Bubble” valittiin mukaan Italiassa järjestetyille The Others -taidemessuille. Tällä hetkellä Puhalla on näyttely Tampereella.

Tunnustuspalkinto Vicky Maaraselle

Konstiniekka-palkinnon lisäksi hyvinvointilautakunta on myöntänyt tunnustuspalkinnon, jonka saa Vicky Maaranen.

Vicky Maaranen on Nurmijärven kuvataide-elämän monipuolinen vaikuttaja. Hän on Nurmijärven Taideyhdistys ry:n puheenjohtaja, Taidekieppi ry:n toiminnanjohtaja ja Nurmijärven kuvataidekoulun tuntiopettaja. Tämän lisäksi Maaranen tekee aktiivisesti myös omaa taidetta.

Maaranen on vuodesta 2016 lähtien luotsannut tarmokkaasti eteenpäin perinteikkään Nurmijärven Taideyhdistyksen toimintaa. Vapaaehtoistyönä pyöritettävään yhdistykseen on saatu mukaan uusia nuoria taiteen harrastajia, mikä on näkynyt ilahduttavasti yhdistyksen järjestämässä Nurmijärveläisen taiteen vuosinäyttelyssä. Vicky Maarasen johdolla Taideyhdistys on myös aloittanut näyttelyiden järjestämisen Nurmijärven terveyskeskuksessa.

Konstiniekka ja tunnustuspalkinto jaetaan Monikkosalissa 10.10. kello 19 alkavassa Aleksis Kiven päivän konsertissa. Palkinnot jakaa hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Sirpa Granlund.

 

Takaisin listaukseen