Ajankohtaista

Kaikki

Kevätterveiset-kampanja ilahduttaa postilla tuntemattomia ikäihmisiä

5.5.2020

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot yhteistyökumppaneineen haastaa: katkaise korona-arjen yksinäisyys – ilahduta tuntematonta ikäihmistä kevätterveisillä!

Kevätterveiset-kampanja haastaa lähettämään toukokuussa postia tuntemattomalle ikäihmiselle. Postia voi kirjoittaa, piirtää, runoilla tai vaikka valokuvata.

Siskojen ja Simojen yhteistyökumppanit vievät terveiset turvallisesti perille ikäihmisille Helsingissä, Loviisassa, Nurmijärvellä, Sipoossa, Turussa ja Tuusulassa. Kevätterveiset ilahduttavat kauppa-avun vastaanottajia, kotonaan yksin asuvia, kotipalvelun asiakkaita ja palvelutalojen asukkaita.

Koronaviruspandemian vuoksi karanteenin kaltaisissa oloissa pitkään olleet ikäihmiset kaipaavat nyt ilon aiheita.

– Kaikilla ei ole läheisiä, jotka muistaisivat tervehdyksillä. Kuka tahansa voi nyt toimia ilon lähettiläänä, Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

 

Toimi näin toukokuussa:

  1. Tee terveisesi

Miten sinä haluaisit ilahduttaa tuntematonta ikäihmistä: kortilla, kirjeellä, runolla, piirustuksella vai ristikkolehdellä? ( Helsingissä otetaan vastaan postikortteja.) avoimia lähetyksiä, joiden sisältö on nähtävissä. Näin terveisesi löytävät poikkeusoloissa mutkattomasti perille.

  1. Kannusta kaverit mukaan

Ota halutessasi kuva terveisistäsi ja jaa se Kevätterveiset-Facebook-tapahtumassa ja muualla somessa tunnisteilla #kevätterveiset ja @siskotjasimot

  1. Laita terveiset postiin

Lähetä terveisesi toukokuussa.

– Kirjoita päälle “Kevätterveiset” ja oikea osoite (osoitteet: https://www.siskotjasimot.fi/kevatterveiset/)

– Lähetä kirjepostissa kulkevia terveisiä.

– Muista postimerkki. Joillakin paikkakunnilla postia voi myös tuoda keräyspisteisiin.

Nurmijärvellä kirjeet voi toimittaa kunnanvirastolle os. Keskustie 2 B. Kunnanviraston pääsisäänkäyntiä vastapäätä on postilaatikko, johon postit voi jättää. Postitse osoite on Nurmijärven kunta/Ikäihmisten muistaminen, PL 37, 01901 Nurmijärvi.

Yhteistyössä ovat mukana Helsinki-apu, Loviisan kunta, Nurmijärven kunta, Sipoon kunta, Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry, Turun kaupungin hyvinvointitoimiala ja Parkinmäen palvelutalo sekä Tuusulan kunta.

Takaisin listaukseen