Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Lapset, Liikunta

Keusote: Nurmijärvellä lasten telinejumpparyhmässä joukkoaltistuminen koronavirukselle

18.11.2020

Keski-Uudenmaan sote (Keusote) tiedottaa 18.11., että Nurmijärven liikuntapalveluiden lasten telinejumpparyhmässä on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Ryhmässä on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 11.11. klo 16.15-18. Ryhmän harjoitukset järjestettiin Isoniitun koulun liikuntasalissa.  Altistuneet asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Yhteensä karanteeniin asetetaan vajaa 20 henkilöä.

Altistuneiden perheet saavat tiedon ja lisäohjeet Keusoten kautta.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Tietoa koronaviruksesta:

 

 

 

Takaisin listaukseen