Ajankohtaista

Koronavirus

Keusote: Keusoten alueella ei vielä yhtään varmistunutta koronavirustartuntaa – Nurmijärvellä selvitetään yhtä tartuntaepäilyä

9.3.2020

Nurmijärven Klaukkalassa on herännyt epäily koronavirustartunnasta oppilaitoksen opettajalla. Tilanteen rauhoittamiseksi ja selvittämiseksi opettajasta otetaan näyte, jonka tuloksia odotetaan tiistain aikana. Tänään tehdyn riskiarvioin mukaan ketään ei ole tarvinnut määrätä karanteeniin ja koulun toiminta voi jatkua normaalisti.

Keusoten alueella on tehty toistakymmentä näytteenottoa koronavirustartuntaa epäiltäessä. Positiivisia tuloksia ei ole alueella vielä todettu. Suomessa tähän asti tehdyistä näytteenotoista, n. 95 %, on ollut negatiivisia.

– Mikäli positiivinen tartunta todetaan sekä potilaaseen että kaikkiin altistuneisiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä, toteaa kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen. Huolta ei tarvitse kantaa, kulloiseenkin tilanteeseen annetaan Keusotesta ohjeet ja toimenpiteet, miten asiassa toimitaan. Siihen asti toimitaan normaaliin tapaan, ja esim. koulunkäynti jatkuu normaalisti, jatkaa Laitinen-Parkkonen.

Keusote ei pääsääntöisesti tiedota epäillyistä koronavirustartunnoista medialle. Näin vältämme turhaa huolta ihmisissä ja vähennämme hoitohenkilöstöön kohdistuvaa kuormitusta.

Keusote julkaisee koronavirukseen liittyvää ajankohtaista tietoa kotisivuillaan osoitteessa https://www.keski-uudenmaansote.fi/ajankohtaista/Koronavirustilannetietoa-kuntalaisille/

Takaisin listaukseen