Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus

Keusote: jatkossa tartuntatilastoja julkaistaan myös kuntakohtaisesti – Nurmijärvellä 12 varmistettua tartuntaa

26.3.2020

Keusote seuraa alueensa asukkaiden varmistettuja koronavirustartuntoja. Tartunnat on aiemmin julkaistu koko kuntayhtymän alueen osalta, mutta jatkossa tartuntatilastoja julkaistaan myös kuntakohtaisesti.

”Koronaviruksen leviäminen Keusoten alueella on nyt nopeutumassa. Olemme poikkeuksellisessa tilanteessa, jota myös valtiovallan tekemät toimenpiteet kuvaavat. Tartuntoja voidaan rajata vain, jos alueemme asukkaat noudattavat viranomaisten ohjeita. Sen avulla voimme kaikki vaikuttaa epidemian leviämiseen ja terveydenhuollon resurssien riittävyyteen epidemian aikana. Koska tilanne on nyt muuttumassa, julkaisemme myös kuntakohtaiset tiedot. Toivomme, että tämä kannustaa kaikkia toimimaan sen eteen, että tartunnat pysyvät niin vähäisinä kuin mahdollista omalla alueella”, sanoo kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Varmistettujen koronavirustartuntojen määrä 26.3.

Varmistettuja koronatartuntoja Keusoten alueen asukkailla on torstaihin 26.3. mennessä ollut neljäkymmentäseitsemän (47).

Varmistettujen koronatartuntojen määrä painottuu Järvenpäähän (25), Nurmijärvelle (12) ja Tuusulaan (8).
”Huomioitavaa on, että luvut ovat kuitenkin vain niistä potilaista, jotka ovat käyneet koronanäytteenotossa. Todellisuudessa luvut voivat olla tätäkin suuremmat”, tarkentaa kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Tartuntojen kokonaismäärät ja kuntakohtaiset tilastot on saatavilla Keusoten verkkosivustolta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus vielä tämän viikon aikana.

Tietoa koronaviruksesta:
• Ajankohtaista Keusoten alueen koronavirustartunnoista
www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus
• Kansallinen koronavirusseuranta ja ohjeet kansalaisille, www.thl.fi
• Yleiset hengitystieinfektion kotihoito-ohjeet https://www.terveyskyla.fi/keuhkotalo/tietoa-keuhkosairauksista/hengitystieinfektiot/itsehoito

• Muutokset palveluissamme, www.keski-uudenmaansote.fi

Takaisin listaukseen