Ajankohtaista

Koronavirus

Keusote: Asiakasohjausta korona-asioissa vahvistetaan

20.3.2020

Keusoten alueen kuntalaisille annettavaa neuvontaa ja hoitoa koronatilanteeseen liittyvissä asioissa vahvistetaan. Koronavirukseen liittyvissä terveydellisissä asioissa kuntalaiset saavat neuvontaa sekä Nettipalvelun että koronahoitopuhelimen kautta. Arjen muissa haasteissa ja mieltä askarruttavissa kysymyksissä voi ottaa yhteyttä Korona neuvonta ja tuki -puhelimeen.

Nettipalvelun kautta yhteyttä kannattaa ottaa silloin, kun epäilee koronatartuntaa. Nettipalvelumme on avoinna 24/7 kuntayhtymä kotisivuilla.

Mikäli kuntalaisella jo on hengitystieinfektio, eikä hän pärjää kotihoito-ohjeiden turvin, tulee hänen ottaa yhteyttä koronahoitopuhelimeen. Koronahoitopuhelin on avoinna joka päivä klo 8-20 numerossa 019 226 0099.

Neuvontaa muissa koronatilanteesta johtuvissa arjen haasteissa ja sosiaalisissa kysymyksissä saa Korona neuvonta ja tuki -puhelimesta, jonka toiminta käynnistyy lauantaista 20.3. Neuvontanumero on avoinna joka päivä klo 8-20 numerossa 019 226 0098.

Muutoksia palvelutoiminnassa

Koronavirustilanteeseen varautumisen vuoksi Keusoten yksiköiden toiminnassa tapahtuu palvelumuutoksia. Palveluihin tulevat muutokset päivittyvät verkkosivuilllemme päivittäin osoitteessa www.keski-uudenmaansote.fi.

Varmistettujen koronavirustartuntojen määrä 20.3.

Varmistettuja koronatartuntoja Keusoten alueen asukkailla on perjantaiaamupäivään 20.3. mennessä ollut kaksitoista (12). Noin 140 henkilöä on karanteenissa ja säännöllisessä terveydentilan seurannassa.

Tietoa koronaviruksesta:

Ajankohtaista Keusoten alueen koronavirustartunnoista (Keusote)

Kansallinen koronavirusseuranta ja ohjeet kansalaisille (THL)

Yleiset hengitystieinfektion kotihoito-ohjeet (Terveyskylä)

 

Takaisin listaukseen