Ajankohtaista

Kaikki

Katso kotona, millaisin vappuseremonioin Aleksis Kivi saa lakkinsa tänä vuonna!

29.4.2020

Millaisin juhlallisuuksin Aleksis Kivi lakitetaan vappuna 2020? Saako Aleksis päähänsä lakin lisäksi muutakin? Nurmijärvellä, maailman Aleksis Kivi -pääkaupungissa, vappuperinteisiin kuuluu Aleksis Kiven patsaan lakitus. Tänä vuonna kunta ei valitettavasti voi koronaviruksesta johtuen järjestää perinteikästä vappujuhlaa kuntalaisille. Aleksis saa kuitenkin lakkinsa tänäkin vuonna ja lakituksen voi katsoa humoristiselta videolta kunnan kotisivuilta ja somekanavissa. Video julkaistaan vappuaattona 30. huhtikuuta klo 18.

Katso Aleksin lakitus >>

Juhli kotona ja osallistu virtuaalivappuun

Sisäministeriö ja poliisi ovat käynnistäneet #virtuaalivappu-kampanjan. Se kannustaa ihmisiä viettämään vappua perinteistä poiketen verkossa ja kokoontumisrajoituksia noudattaen. Tarkoituksena on tarjota ihmisille vaihtoehtoisia tapoja viettää vappua yhteisöllisesti, mutta lähikontakteja välttäen.

Kaikki yli 10 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kiellettyjä. Myös tarpeetonta oleskelua yleisillä paikoilla tulee välttää. Tämä kielto koskee myös vapun viettoa. Näiden kokoontumisrajoitusten tarkoituksena on suojella ihmisiä koronaviruksen leviämiseltä.

Verkon vapputapahtumat löytyvät osoitteesta virtuaalivappu.fi. Sivustolle on kerätty ajanviettovinkit vappuaatolle ja vapun päivälle. Artistit, vaikuttajat, opiskelijajärjestöt, yhteisöt, yritykset ja kaupungit sekä kunnat ovat voineet ilmoittaa mukaan ilmaisia, kaikille avoimia vappu-livelähetyksiä. Vapun juhlintaa rajoittavien varotoimien tarkoituksena on suojata riskiryhmiä, terveydenhuollon kapasiteettia ja ihmisten henkiä.

 

Takaisin listaukseen