Ajankohtaista

Kulttuuri, Monikko

Kalevauva.fi konsertoi Monikkosalissa 8.11.

30.10.2019

Kalevauva.fi on Aapo Niinisen ja Kimmo Nummisen folk-pop duo, jonka laulujen kirjoitus- ja kielioppivirheitä vilisevät sanoitukset on otettu suoraan internetin keskustelupalstoilta. Duo esiintyy Monikkosalissa perjantaina 8.11. kello 19.

Nurmijärvi on Aapo Niiniselle tuttu paikka, sillä hän kävi aikoinaan koulua Klaukkalassa.

-Tuntuu jotenkin nostalgiselta tulla esiintymään vanhalle kotiseudulle. On todella hienoa, että Nurmijärvelle on rakennettu oikea konserttisali, Niininen sanoo.

Nimi Kalevauva.fi viittaa sekä Suomen kansalliseepokseen että internetissä olevaan vauva.fi-keskustelupalstaan. Suurin osa duon laulujen sanoituksista on peräisin vauva.fi:n keskusteluista. Koska sanoittajat ovat anonyymejä eivätkä saa teksteistään tekijänoikeuskorvauksia, duo lahjoittaa osan musiikkinsa tuotosta hyväntekeväisyyteen.

-Olemme sopineet kyseisen median omistavan yrityksen kanssa, että puolet laulujen sanoitusten tekijänoikeuskorvauksista lahjoitetaan Ensi- ja turvakotien liitolle, koska emme mitenkään pysty ohjamaan korvauksia suoraan anonyymeille kirjoittajille.

Kalevauva.fi perustettiin aikoinaan vain yhtä tapahtumaa varten, mutta bändi on jatkanut musiikin tekemistä ja keikkailua. Keikoilla Niininen ja Numminen esittävät koomiset ja joskus varsin räävittömätkin kappaleensa naamat peruslukemilla. Niinisen mukaan duon pokka pitää varsin hyvin.

-Jos keikalla tapahtuu jotain odottamatonta, niin se voi sitten naurattaa, mutta tarkoituksenamme on esiintyä mahdollisimman neutraalisti. Kappaleet esitetään tekstiä kunnioittaen. Tarkoitus ei ole nauraa tekstien sanomalle tai kirjoittajille, vaan huumori tulee lähinnä tekstien absurdiudesta.

Niininen pitää suomalaisia varsin humoristisena kansana.

-Tuntuu siltä, että monilla on ollut jo keskustelupalstoille kirjoittaessa pilke silmäkulmassa.

Kalevauva.fi:n lähes puoli miljoonaa kertaa striimatussa ”Vantaa”-kappaleessa kuvataan Vantaata sanoilla ”Suomen landein kaupunki”. Niinisen mielestä Nurmijärven uudessa ”Ylpeästi lande” –mainoskampanjassa on jotakin samankaltaista ajatusta.

-Siitä voisi vaikka lähteä liikkeelle, jos tekisimme Nurmijärvestä kappaleen.

Kalevauva.fi pe 8.11. klo 19 Monikkosali, Kuntotie 7, Klaukkala. Liput 15 € + toimitusmaksut alk. 1 € (www.lippu.fi), järj. Nurmijärven kulttuuripalvelut.  www.monikkosali.fi

 

 

 

Takaisin listaukseen