Ajankohtaista

Kirjasto

Kaj Chydenius Klaukkalan kirjaston Joulukalenteri-vieraana 11.12.

29.11.2019

Tuttu säveltäjämestari, Kaj Chydenius, saapuu konsertoimaan edellisvuosien tapaan Klaukkalan kirjaston Joulukalenterissa laulaja Taru Nymanin kanssa keskiviikkona 11.12. klo 20.15. Säveltäjä itse säestää ja juontaa konsertin, johon on vapaa pääsy.

Tänä vuonna 80-vuotisjuhlavuottaan viettävä säveltäjä konsertoi ja säveltää edelleen ahkerasti. Lokakuussa yleisö sai nauttia kahdesta Finlandia-talon juhlakonsertista, joissa Taru Nyman oli Chydeniuksen kymmenien esiintyjien mukana esittämässä hänen laulujaan kuudelta eri vuosikymmeneltä.

Taru Nyman on Kaj Chydeniuksen luottolaulaja ja on konsertoinut hänen kanssaan jo parikymmentä vuotta. Chydenius iloitsee laulujen harjoittelemisesta ja esittämisestä Nymanin kanssa ja sanoo sen olevan ”laulun juhlaa”:

-Taru nauttii laulamisesta, mutta tärkeintä mielestäni on, että hän ajattelee mitä laulun teksteissä sanotaan. Hän kertoo laulamalla sen, mitä on runosta ymmärtänyt. Lisäksi hänellä on kiinteä, heleä ja taipuisa luonnonääni ja hänen sävelkorvansa on puhdas.

Chydenius valmistaa aina kirjastoa varten uuden ohjelman säveltämistään kauneimmista runoista.

Kirjaston Tarua ja totta –konsertissa kuullaan tällä kertaa muiden muassa P. Mustapään, Kaarlo Sarkian, Saima Harmajan ja Marja-Leena Mikkolan runoja. Konsertin ainutlaatuinen tunnelma syntyy laulujen lisäksi hänen pienistä tarinoistaan runoilijasta tai laulun sisällöstä ennen jokaista esitystä.

Kaj Chydenius ja Taru Nyman (kuvaaja Niclas Warius)

 

Takaisin listaukseen