Ajankohtaista

Koronavirus, Koulutus, Opetus ja koulutus

Kaikki Nurmijärven 1—3-luokkalaiset voivat osallistua lähiopetukseen tiistaista 24.3. alkaen – valtioneuvosto suosittelee edelleen etäopetusta (valtioneuvoston muuttunut linjaus 20.3.)

20.3.2020

Tiedote 20.3.2020 klo 15.50

Valtioneuvosto on tänään 20.3. klo 14 muuttanut aiemmin antamaansa asetusta: Vastaisuudessa kaikki peruskoulun 1—3. luokkien oppilaat voivat  saada lähiopetusta. Mahdollisuus osallistua lähiopetukseen koskee edelleen myös kaikkia niitä perusopetuksen oppilaita, joilla on erityisen tuen päätös.

Valtioneuvosto suosittelee kuitenkin edelleen kaikkia oppilaita osallistumaan opetukseen etänä, mikäli mahdollista. Asetuksessa annettua linjausta tarkennettiin, koska kriittisten alojen määritelmä on herättänyt hämmennystä.

”Nurmijärven kunnassa suosittelemme, että huoltajat pitävät 1-3-luokkalaiset mahdollisuuksien mukaan etäopetuksessa”, sivistysjohtaja Tiina Hirvonen toivoo.

Ilmoita lähiopetukseen osallistuva lapsesi lomakkeella 23.3. klo 9 mennessä

Kunta on lähettänyt Wilman kautta viestin, jossa on linkki kyselyyn, jolla huoltaja ilmoittaa lapsensa 24.3. alkavaan lähiopetukseen ja iltapäivätoimintaan. Iltapäivätoimintaa voidaan järjestää ainoastaan niille oppilaille, joille on jo aiemmin myönnetty iltapäivätoimintapaikka.

Vastaathan kyselyyn maanantaihin 23.3. klo 9 mennessä. Jos lapsesi on jo lähiopetuksessa tai jatkaa etäopetuksessa, sinun ei tarvitse enää vastata kyselyyn.

Kyseessä oleva kysely tai asetuksen muutos eivät koske perusopetuksen luokkien 4-9 oppilaita. Heidän koulunkäyntinsä järjestetään jatkossakin etäopiskeluna. Myös lukio-opetus järjestetään etäopiskeluna.

Tiedotamme huoltajia seuraavan kerran asiasta maanantaina 23.3., kun lähiopetukseen osallistujat ja opetusjärjestelyt ovat selvillä. Muutetun asetuksen mukainen lähiopetus alkaa tiistaiaamuna 24.3.

Takaisin listaukseen