Ajankohtaista

Kirjasto

Juha Hurme vierailee Klaukkalan kirjastossa ma 11.11.

7.11.2019

Kirjailija ja teatteriohjaaja Juha Hurme vierailee Klaukkalan kirjastossa ma 11.11. klo 18. Vierailun aiheena on ”Kalevala elävänä tai kuolleena”.

Juha Hurme esitelmöi hauskoin näyttein itämerensuomalaisesta kansanrunoudesta ja sen suhteesta Elias Lönnrotin Kalevaloihin. Lönnrot julkaisi viisi erilaista Kalevalaa vuosina 1833-1862, mutta me tunnemme vain vuoden 1849 version – vai tunnemmeko sitäkään. Samalla kuullaan Hurmeen ja Tuomari Nurmion yhteisen hankkeen, KalevalaFestin, tulevaisuuden näkymistä.

Sanataiteilijat Juha Hurme ja Tuomari Nurmio ovat sysänneet liikkeelle KalevalaFest-hankkeen, jonka tavoitteena on monitaiteellinen, -kulttuurinen ja -tieteellinen yllätyshyökkäys kalevalaisen kansanperinteen kimppuun.

Juha Hurme on yksi Suomen arvostetuimmista ja palkituimmista kirjailijoista ja teatteriohjaajista. Hän on romaaninsa ”Niemi” voitti kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon 2017. Hurme on kirjoittanut ja ohjannut lukuisia näytelmiä sekä tehnyt laajalti opetustyötä teatterin parissa. Hän on perustanut muun muassa Yövieraat- ja Nälkäteatterin ja toiminut myös johtajana monissa teattereissa. Hurme on saanut Finlandia-palkinnon lisäksi mm. Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon (2018), Pro Finlandia -mitalin (2017), Kansanvalistusseuran Sivistyspalkinnon (2017), Suomen Kansallisteatterin Eino Kaliman palkinnon (2014), näyttämötaiteen valtionpalkinnon (2008) ja Eino Leinon palkinnon (2005).

Kesto 60 min

Takaisin listaukseen