Ajankohtaista

Koronavirus, Siistiksi

Järjestä siivoustalkoot omalla kotikylälläsi – näin korona vaikuttaa siivoustalkoisiin keväällä 2020

9.4.2020

Siivoustalkoita on järjestetty Nurmijärvellä jo yli 30 vuoden ajan huhti-toukokuussa. Talkoisiin osallistuvien porukoiden vetäjät mainostavat itse tapahtumaa ja tilaavat roskille noudon Lassila & Tikanojalta Oy:ltä 24.4.–25.5.2020. Poikkeustilasta johtuen kunnalla ei tänä keväänä ole mahdollisuutta jakaa jätesäkkejä toimipisteissään.

Siivoustalkoille sopivia alueita ovat yleiset viheralueet, kuten metsiköt, puistot, tien pientareet ja rannat. Kiinteistöjen tontit ja piha-alueet eivät kuulu talkoiden piiriin. Talkoissa kerätään pois vain luontoon kuulumatonta roskaa, ei eloperäistä ainesta kuten lehtiä ja risuja.

Viime keväänä talkootapahtumia järjestettiin 20 ja roskia saatiin pois luonnosta yli 250 jätesäkillistä!

Poikkeustilan vaikutukset talkoisiin

  • Siivousporukan kesken voidaan sopia siivottavat alueet ja päivä, johon mennessä työ tulee tehdyksi. Siivoamista ei kuitenkaan voida tässä tilanteessa tehdä yhdessä.
  • Kunnalla ei tänä keväänä ole mahdollisuutta jakaa jätesäkkejä toimipisteissään.
  • Jätteenkuljettajien suojelemiseksi roskien säkittämisessä täytyy olla erityisen tarkka. Säkkeihin ei saa laittaa materiaalia, joka mahdollisesti on voinut olla kosketuksissa koronaviruksen kanssa. Säkkien tulee olla ehjiä ja suljettuna ilmatiiviisti keruun ja kuljetuksen ajaksi.
  • Jos L&T Oy joutuu keskeyttämään säkkien noudot, talkoolaisten tulee selvittää, pystytäänkö jätteet vastaanottamaan Metsä-Tuomelan jäteasemalla. Vaihtoehtoisesti jätesäkit tulee säilyttää haittaeläimiltä suojassa, kunnes tilanne normalisoituu.

 

Siivoustalkoot ovat osa Nurmijärven kunnan Siistiksi-projektia!

 

Tiesitkö?

  • Asukkaiden velvollisuuksiin kuuluu tonttiliittymän kunnossapito ja enintään kolmen metrin etäisyydelle tontin rajasta ulottuvan viherkaistan ja ojan alueen roskien poistaminen ja kasvillisuuden siistinä pitäminen.
  • Jokainen on lain mukaan vastuussa omista roskistaan ja niiden toimittamisesta jätteenkäsittelyyn asianmukaisesti.

Lisätietoa: nurmijarvi.fi/siistiksi

Takaisin listaukseen