Ajankohtaista

Hyvinvointi, Ikäihmiset, Liikunta, Sosiaali ja terveys, Tapahtumat, Yhdistykset

Ikäihmisille ryhmätoimintaa Heikkarissa 19.9. alkaen 

14.9.2022

Olohuone-hanke tarjoaa ikäihmisille ryhmätoimintaa maanantaista 19.9. alkaen Heikkarin palvelutalossa, osoitteessa Heikkarinkuja 4, Nurmijärvi. Kokoontuvien ryhmien teemoina ovat musiikki, liikunta ja käsityöt. Ryhmät tarjoavat ikäihmisille mukavaa yhdessä tekemistä ja leppoisaa jutustelua ikätovereiden kesken. Säännöllisesti kokoontuvien ryhmien lisäksi Heikkarissa järjestetään noin kerran kuussa erilaisia tapahtumia.

Toimintaryhmät ikääntyneille

Ikäihmisiltä kysyttiin keväällä 2022, millaista toimintaa he haluaisivat järjestettävän. Näiden toiveiden perusteella on muodostettu nyt alkavien ryhmien teemat.

”Olohuone-hankkeen ryhmät aloittavat maanantaina 19.9. Heikkarin palvelutalossa. Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua, vaan ryhmiin voi osallistua oman kiinnostuksen ja aikataulujen mukaan. Ryhmien vetäjät ovat pääsääntöisesti koulutettuja vapaaehtoisia. Olen myös itse paikalla ryhmätoiminnan aikana”, kertoo hankkeen koordinaattori Krista Kukk.

Maanantaisin

  • Seniorimuskari klo 10–11, jossa päiväkodin lapset ja ikäihmiset musisoivat yhdessä (ryhmän toteuttajana Nurmijärven Opisto)
  • Musiikkiryhmässä yhteislaulua klo 14–15

Tiistaisin

  • Tuolijumppa klo 14–14.30 (ryhmän toteuttajana kunnan liikuntapalvelut)
  • Käsityöryhmä klo 15–16 – omat käsityöt mukaan! Tarjolla neuvoja ja vertaistukea.

Keskiviikkoisin

  • Käsityöt/kädentaidot klo 9–10.30 (toiminnassa huomioidaan osallistujien toiveet)
  • Liikuntaryhmä klo 13–14, jossa pääsääntöisesti ulkoillaan yhdessä lähiympäristössä

Säännöllisesti pidettävien ryhmien lisäksi Heikkarissa järjestetään noin kerran kuussa erilaisia tapahtumia, teemoina esimerkiksi tanssit, karaoke tai syysjuhla. Satunnaisesti tilaisuuksia voidaan järjestää myös kunnan toimipisteissä, kuten kirjastossa.

Pirjon Pakarin kahvila aloittaa Heikkarissa

Heikkarin palvelutalon tiloissa avautuu 19.9.2022 Pirjon Pakarin pitämä kahvila. Tarjolla on lounasta ja erilaisia kahvilatuotteita, myös gluteiinittomia.

Eläkeläisille esimerkiksi keittolounas maksaa 6€ ja muu lounasruoka 8,50€. Lounaaseen kuuluvat salaattipöytä, leivät, kahvi ja pieni makea.

Kahvila on avoinna ma-pe klo 8.30–14.30.

Seuraa Olohuone-Nurmijärveä Facebookissa

”Olohuone löytyy myös Facebookista. Olohuone-Nurmijärvi Facebook-sivua kannattaa seurata, sillä kerromme siellä ryhmien toiminnasta ja tulevista tapahtumista. Lisäksi ilmoitamme tapahtumista kunnan tapahtumakalenterissa”, vinkkaa Kukk.

Olohuone-hankkeessa mukana ovat Nurmijärven kunta, Nurmijärven Onnenkimpale ry, Nurmijärven seurakunta, alueella toimivat järjestöt ja yhdistykset sekä muut toimijat, kuten oppilaitokset ja yritykset.

KORJATTU: 14.9.2022 klo 12.10. Maanantaisen ryhmän nimi ei ole mummomuskari, vaan kyseessä on seniorimuskari.

Takaisin listaukseen