Ajankohtaista

Kaikki, Keusote

HUS:n kustannukset karanneet käsistä – Keski-Uudenmaan kunnat vaativat HUS:n johdolta nopeita korjausliikkeitä

11.12.2019

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän omistajakunnat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Pornainen, Nurmijärvi ja Tuusula ilmaisevat tällä kannanotolla vakavan huolensa HUS:n kustannuskehityksestä.

Kuntien erikoissairaanhoidon kustannukset ovat nousseet merkittävästi. Kuntien kustannukset ovat ylittymässä vuoden 2019 osalta yhteensä noin 25 miljoonalla eurolla, mikä vastaa noin 10 %:n nousua. Sosiaali- ja terveydenhuollon kulujen nousulla on pysyvä vaikutus kuntien valtionosuuksiin.

Kuntien talous myös Keski-Uudellamaalla on heikentynyt nopeasti ja sopeuttamistoimenpiteitä tehdään nyt nopeutetulla aikataululla. Kuntien kantokyky ei riitä HUS:n vuoden 2020 talousarvion mukaiseen kustannuskehitykseen.

On välttämätöntä, että HUS:n johto käynnistää läpinäkyvästi oman toimintansa arvioinnin ja ryhtyy nopeasti toimenpiteisiin erikoissairaanhoidon kustannuskehityksen hillitsemiseksi. Keski-Uudenmaan kunnat edellyttävät HUS:n talousarvion korjaamista niin, että kustannusten nousu vuodelle 2020 on korkeintaan 2 prosenttia.

 

Joulukuun 10. päivänä 2019

 

Esko Kairesalo
Mäntsälän kunnanjohtaja

Jyrki Mattila
Hyvinkään kaupunginjohtaja

Olli Naukkarinen
Järvenpään kaupunginjohtaja

Harri Lipasti
Tuusulan kunnan kansliapäällikkö

Outi Mäkelä
Nurmijärven kunnanjohtaja

Hannu Haukkasalo
Pornaisten kunnanjohtaja

 

Takaisin listaukseen