Ajankohtaista

Tapahtumat

Etelä 20-sotaharjoitus 30.5.-4.6. Nurmijärvellä

29.5.2020

Maavoimien pääsotaharjoitus, Etelä 20, alkaa pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla lauantaina 30.5. ja jatkuu torstaille 4.6. Sotaharjoituksen paikkakunnat ovat Helsinki, Vantaa, Kerava, Sipoo, Nurmijärvi ja Lohja.

Nurmijärvellä harjoituksia on eri puolilla kuntaa ja useampana päivänä. Pääasiassa sotaharjoituksia on tiistaina 2.6. kirkonkylällä, Kiljavalla ja Rajamäessä ja vielä 3.-4.6. Kiljavalla ja Rajamäessä. Harjoitusalueiden asukkaille on jaettu tiedote sotaharjoituksesta, tiedote löytyy Maavoimien verkkosivulta.

Harjoitusjoukot liikkuvat puolustusvoimien ajoneuvoilla ja heillä on yllään maastopuvut. Joukot majoittuvat maastossa, useassa kohteessa. Harjoitusta johtaa Kaartin jääkärirykmentin komentaja, eversti Petteri Tervonen.

Sotaharjoituksesta aiheutuu myös paikoittain melua. Kaartin jääkärirykmentti ampuu Nurmijärven keskustassa 2.–3.6. klo 6-24 välisenä aikana ja Rajamäellä 2.6. alkaen klo 6 ja päättyen 3.6. klo 6.

Harjoitusta voi seurata Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja Youtubessa, hashtägit #etelä20, #kaartjr, #maavoimat.

Takaisin listaukseen