Ajankohtaista

Eduskuntavaalit, Päätöksenteko, Vaalit, Viestintä

Eduskuntavaalit paikallisesti – Nurmijärven vaalipaneeli ja Open Stage järjestetään 21.3. Monikkosalissa

6.3.2023

Nurmijärven kunta ja Nurmijärven Uutiset järjestävät yhteisen eduskuntavaalipaneelin 21.3. klo 19.00 Monikkosalissa. Tapahtumaan osallistuu yhdeksän nurmijärveläistä ehdokasta, jotka kisaavat paikasta Arkadianmäellä. Vaalipaneelin juontaa Nurmijärven Uutisten päätoimittaja Riikka Jokinen, apunaan kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen. Nurmijärven Opisto järjestää vaalipaneelia ennen Open Stage -eduskuntavaalitapahtuman Monikon aulassa klo 17.30 alkaen.

”On mahtavaa, että pääsemme pitkän tauon jälkeen järjestämään vaalipaneelin liveyleisön edessä. Paneelista on tulossa mukaansatempaava tilaisuus, jossa kuulemme paikallisten ehdokkaidemme näkemyksiä ja pääsemme tutustumaan heihin paremmin”, kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen kertoo.

Vaalipaneelin journalistisesta puolesta vastaa paikallislehti Nurmijärven Uutiset ja kunta puolestaan teknisistä järjestelyistä. Monikkosalissa järjestettävään vaalipaneeliin on vapaa pääsy ja paikalle mahtuu 330 henkilöä. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Monikon aulassa on kahvitarjoilu 18.45 saakka, jolloin Monikkosalin ovet avataan. ”Toivomme, että vaalipaneelin yleisö saapuu paikalle ajoissa, sillä tapahtuma aloitetaan klo 19 ja se myös näytetään suorana lähetyksenä”, viestintäpäällikkö toivoo.

 

Paneeli katsottavissa myös suorana lähetyksenä

Lisäksi vaalipaneeli videoidaan ja se on katsottavissa suorana lähetyksenä sekä myöhemmin tallenteena Nurmijärven kunnan ja Nurmijärven Uutisten kotisivuilta.

”Haluamme, että paneelia voivat katsoa myös ne, jotka eivät syystä tai toisesta pääse paikan päälle.  Toivottavasti mahdollisimman moni siis katsoisi vaalipaneelin. Ennen kaikkea toivomme, että kaikki äänioikeutetut käyttävät äänioikeuttaan vaaleissa”, Siltanen korostaa.

Vaalipaneeliin osallistuvat seuraavat ehdokkaat: Ina Kuula (Kd.), Kenneth Morelius (Liike Nyt), Leni Niinimäki (Vihr.), Maiju Tapiolinna (Peruss), Maria Luoma (SDP), Nelli Piikkilä (Vas.) Petri Kolmonen (Kesk.), Teppana Euro (VKK) ja Virpi Räty (Kok.).

Mitä haluaisit kysyä panelisteilta?

Nurmijärveläisillä on mahdollisuus ehdottaa etukäteen kysymyksiä paneeliin tuleville eduskuntavaaliehdokkaille. Kysymysehdotuksia voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen nurmijarven.uutiset@media.fi.

”Kysymyksiä voi esittää myös vaalipaneelin aikana niin paikan päällä katsomosta sekä WhatsAppin kautta. Osallistumismahdollisuuksista kerrotaan lisää lähempänä vaalipaneelia”, Siltanen kertoo.

Open Stage Eduskuntavaalit special 21.3. klo 17.30

Nurmijärven Opisto järjestää ennen vaalipaneelia Monikon aulassa Open Stage -tapahtuman, jonka teemana on eduskuntavaalit. Tilaisuudessa jokaisen puolueen kansanedustajaehdokas saa puheenvuoron, jossa voi kertoa tavoitteistaan vaaleihin liittyen. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Open stagea ei striimata suorana verkkoon, mutta sosiaalinen median kanavilla tästä taatusti kuullaan.

”Ennakkoon varatut puheenvuorot pidetään tiiviissä aikataulussa. Avoimen lavan hengessä puheenvuoroihin saattaa kuulua myös yllätyksiä, kuten runonlausuntaa tai laulua. Olemme toivoneet osallistujia kommentoimaan myös, mitä sivistys heille merkitsee. Odotamme innolla, mitä lavalla kuullaan. Kahvipannut ovat Monikon aulassa kuumana n. klo 18.45 asti”, kertoo Nurmijärven Opiston rehtori Jenni Karemo.

Open Stagelle nousevat ainakin: Mirja Blomholm (VKK), Leni Niinimäki (Vihr.), Ina Kuula (KD), Maiju Tapiolinna (PS), Maria Luoma (SPD), Otto Suhonen tai Petri Kolmonen (Kesk.).

Tutustu eduskuntavaalien teemasivuihin nurmijarvi.fi/eduskuntavaalit

Mistä saisi lisätietoa vaaleista? Missä Nurmijärvellä voi äänestää? Milloin Nurmijärvellä on vaaleihin liittyviä tapahtumia? Nurmijärven kunta on avannut eduskuntavaaleille teemasivut osoitteessa nurmijarvi.fi/eduskuntavaalit. Tutustu, perehdy ja käytä ääntäsi!

 

Vaalipäivä on sunnuntaina 2.4.2023. Ennakkoäänestys 22.-28.3.2023. 

 

Takaisin listaukseen