Nuorisolipulla edullisesti linja-auton kyytiin!

Nurmijärvellä on 1.1.2015 alkaen otettu käyttöön Nuorisolippu Helsinkiin tai Vantaalle/Espooseen. Kunnassa on jo aiemmin ollut käytössä sisäisiin matkoihin tarkoitettu Nuorisolippu.

 

Nuorisolippuun voi ostaa matkustusoikeutta 30 vuorokauden erissä. Nuorisolipussa voi olla ostettuna yhteensä enintään 59 vuorokautta. Matkustusoikeus oikeuttaa rajattomaan määrään matkoja. 17.8.2016 alkaen lipun voivat hankkia alle 18 vuotiaat nuoret entisen ikärajan ollessa 17 vuotta.

 

Nurmijärven kunta päättää Nuorisolipun hinnasta. Kuukausilipun hinnat ovat 1.1.2015 alkaen:

 

Nurmijärven sisäinen          44 euroa 

 

Nurmijärvi-Vantaa/Espoo    49 euroa

 

Nurmijärvi-Helsinki             70 euroa 

 

Nuorisolippu on voimassa sen ajan, kuin lippuun on ostettu matkustusoikeutta. Nuorisolippua perustettaessa lipun voimassaoloaika on perustamispäivä lisättynä 30 vuorokaudella.

 

Milloin lisämatkustusoikeutta ostetaan lipun voimassaoloaikana, pidennetään voimassaoloaikaa ostetun matkustusoikeuden verran.

Mikäli lipun aikaisempi voimassaoloaika on päättynyt ennen lisämatkustusoikeuden ostamista, uusi voimassaoloaika alkaa lisämatkustusoikeuden ostopäivästä.

 

Nuorisolippu kunnan sisäisiin matkoihin: 

Nurmijärvellä otettiin käyttöön 1.11.2012 nuorisolippu. Lippu on tarkoitettu käytettäväksi Nurmijärven kunnan sisäisillä matkoilla ja sen voivat hankkia käyttöönsä alle 18 vuotiaat nuoret (päiv. 17.8.2016).

Nuorisolippu on luottokortin kokoinen uudelleen ladattava älykortti, joka leimataan aina autoon noustessa. Kuukausilipun hinta on 44 euroa ja se on mahdollista lunastaa Matkahuollon Kampin, Kirkonkylän ja Klaukkalan asiamiehiltä. Nuorisolipulla voi matkustaa rajattoman määrän matkoja kuukauden aikana kunnan sisäisillä joukkoliikennematkoilla. Lisälataukset onnistuvat asiamiesten lisäksi kaikissa muissakin Matkahuollon toimipisteissä, sekä Nurmijärvellä liikennöivissä busseissa ja R-kioskeissa. Lippua ei myydä kunnan tukemaksi koulumatkalipuksi, eikä toisen asteen opiskelijoille, joiden opiskelumatkaa KELA tukee. Lipputuote on myynnissä asiakkaille 1.11.2012 alkaen.