Keski-Uudenmaan seutulippu

Keski-Uudenmaan kuntien Nurmijärven, Tuusulan, Järvenpään, Mäntsälän ja Pornaisten sekä Hyvinkään ja Sipoon yhteinen seutulippu on ollut käytössä vuoden 2008 alusta alkaen. Seutulipulla voi tehdä kyseisten kuntien alueen bussiliikenteessä eripituisia matkoja rajattomasti 30 päivän ajan. Lipulla voi matkustaa myös Keravalle ja Keravalta HSL:n sopimuksen ulkopuolisilla linjoilla 833, 850 ja 853. Lippu ei kelpaa pikavuoroliikenteessä eikä osamaksuna alueen ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla.

Lippua myydään kyseisten kuntien asukkaille. Lippua ensimmäisen kerran ostettaessa tulee todistaa henkilöllisyys. Seutulippu on henkilökohtainen ja se on voimassa 30 päivää ostohetkestä.

 

Lipun hinta ja myyntipisteet

Lipun hinta on 63 €. Lisäksi ensimmäisellä ostokerralla veloitetaan 6,50 euron maksu Matkahuollon matkakortista, johon matkat ladataan. Seutulippua voi ostaa Matkahuollon lipunmyyntipisteistä, Nurmijärvellä Klaukkalan ja Kirkonkylän Matkahuolto-asiamiehiltä. Ensimmäinen lataus suoritetaan lipunmyyntipisteessä, seuraavat lataukset voidaan suorittaa myös busseissa. Tarkista maksukortin soveltuvuus (esim. Electron ja Credit/Debit) latauksen maksamiseen liikennöitsijältä. 

Matkahuollon toimipisteissä on saatavissa tarkemmat ohjeet oikeudesta kortin hankintaan ja lipun kelpoisuudesta.

Matkahuollon sivuilla Keski-Uudenmaan seutulipusta