Ekopisteet, hyödynnettävien materiaalien keräyspaikat

Ekopisteet Nurmijärvellä

Vuoden 2016 alusta kotitalouksien pakkausjätteen keräyksen on hoitanut kaupan ja teollisuuden kustantama Rinki-ekopisteverkosto. Aikaisempi kuntien keräysvastuu siirtyi pakattuja tuotteita markkinoille tuoville yrityksille, eli kaupalle ja teollisuudelle. Rinki ekopisteillä kerätään kolmea tai neljää pakkausmateriaalia (lasi, metalli, kartonki, muovi). Kierrätyspaperin keräys on jatkunut ennallaan. Lähimmän Rinki-ekopisteen löydät Kierrätys.info-verkkopalvelusta.

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy toimittaa pakkausmateriaalit pisteiltään tehtaisiin, joissa ne hyödynnetään raaka-aineena. Kierrättämisen avulla vähennetään uuden raaka-aineen käyttöä, materiaalihukkaa, jätteensyntyä sekä säästetään luonnonvaroja ja energiaa.

Lisätietoja pakkauskierrätyksestä Rinki-ekopisteillä

Anna palautetta Rinki-ekopisteestä

Kierrätys.info-verkkopalvelu

Lajitteluohjeita

Tekstiilit

UFF: käyttökelpoiset ja hyväkuntoiset tekstiililt, asusteet ja esim. lelut.

UFF lajitteluohje

Recci: käyttökelpoiset tekstiililt, asusteet ja esim. lelut (ei märät, homeiset tai haisevat). Täydestä recci astiasta voit ilmoittaa osoitteeseen info (at) recci.f.

recci lajitteluohjeet

Sähkö- ja elektroniikkaromun (SER) maksuttomat vastaanottopaikat Nurmijärvellä:

  • Metsä-Tuomelan jäteasema
  • Teräskolmio Oy, Röykkä

Erikoisliikkeet ja suuret päivittäistavarakaupat vastaanottavat maksutta pieniä SE-laitteita, ja suuria uuden vastaavan laitteen oston yhteydessä. 

SER-kierrätys

Käytetyt paristot ja pienakut voi palauttaa kaikkiin niitä myyviin kauppoihin tai kioskeihin.  

Osoitteesta kierratys.info  löytyvät eri jätelajien kierrätyspisteet koko Suomesta. Kierrätys.info on Jätelaitosyhdistys ry ylläpitämä valtakunnallinen verkkopalvelu.

www.kierratys.info

Energiansäästölamput, loisteputket ja LED-lamput palautetaan SER-keräyspisteisiin. Keräyspisteet ja lamppuja keräävät liikkeet löytyvät sivuilta

www.lampputieto.fi