Ajankohtaista 

juhannus

Metsä-Tuomelan jäteasema avoinna lauantaina 6.10. ja 27.10.

Jäteasema on avoinna pientuojille lauantaina 6.10. ja 27.10.
klo 9.00-14.00, jolloin jäteasemalla vastaanotetaan jätteitä jätteenkäsittelytaksan mukaisin hinnoin.

Henkilöautolla ja/tai perävaunulla tuotaessa kompostointiin menevät haravointijätteet sekä haketettavat oksat ja risut otetaan lauantaiaukiolojen aikana vastaan omille vastaanottokentilleen veloituksetta. Normaaleina aukioloaikoina niitä voi tuoda 9,00 euron kuormahintaan.

Metallia ja kyllästettyä puuta (alle 1m3) otetaan vastaan maksutta jäteaseman aukioloaikoina. Keräysauto ei kierrä keräämässä vaarallisia jätteitä tänä syksynä kunnan alueella. Niitä vastaanotetaan kotitalouksista Metsä-Tuomelan jäteasemalla maksutta taksan mukaisia kohtuullisia määriä.

Lassila & Tikanojalta voi tilata ilmaisen noudon yli 800 litran erille öljyjätettä, puh. 010 636 6031. Fortum noutaa ilmaiseksi imettävissä olevat hyvälaatuiset ja yli 200 litran määrät jäteöljyä, puh. 010 755 1625. Pienin astia, josta auto saa öljyn imettyä on 200 litran tynnyri.

Metsä-Tuomelan lauantain aukiolot ovat osa kunnan Siistiksi-viikkoja!

Omenoita otetaan vastaan Metsä-Tuomelan jäteasemallaomena

Omenoiden vastaanottohinta jäteasemalla on 80,23 e/tonni + punnitusmaksu 9,00 e (sis. alv 24 %).
Hinta vastaa omenien käsittelykustannuksia kompostointilaitoksella.

Ottajia ylimääräisille omenoille voi löytää facebookin omenapörssien tai metsästysseurojen kautta.

Pieniä määriä omenoita voidaan laittaa biojäteastiaan tai sekajäteastiaan. Jäteastia saa painaa täytenä enintään 60 kg. Omenat voi myös kompostoida itse.   

Metsä-Tuomelan jäteaseman ympäristöpaneeliin palautteet jatkossa sähköisesti

Metsä-Tuomelan haju-, melu- ja muiden palautteiden antaminen helpottuu uuden sähköisen internetpohjaisen karttapalvelun myötä. Karttapalvelun kautta asukkaat voivat jättää palautteita tekemistään ympäristöhavainnoista (haju, melu, pöly ym.) reaaliaikaisesti sekä seurata Metsä-Tuomelan jäteaseman ja Kekkilä Oy:n kompostointitoimintaa koskevia tiedotteita. Jäteaseman ja kompostointilaitoksen henkilökunta vastaa palautteisiin järjestelmän kautta mahdollisimman nopeasti. Karttapalvelua voi käyttää sekä tietokoneella että kosketusnäytöllisillä älylaitteilla. 

Ympäristöpaneeli 

 Kutsu roskapoliisi kylään

Vantaan Energia on haastanut naapurikunnat ja asukkaat ottamaan roskattomuushaasteen vastaan ja rekrytoinut työhön lajitteluintoisia roskapoliiseja. Roskapoliisit kiertävät ympäri Uuttamaata ja tekevät ruohonjuuritason työtä roskattomuuden puolesta. Nurmijärven kunnassa työskentelee tällä hetkellä yksi roskapoliisi, joka vierailee muun muassa taloyhtiöissä, naapurustoissa, kouluissa ja yrityksissä kertomassa kierrätyksestä ja roskan kiertokulusta. Roskapoliisin vierailu on kutsujalle maksuton.

Lisätietoa ja varauskalenteri

Jäteasema on Facebookissa!

Ajankohtaisia asioita ja vinkkejä löytyy nyt myös Metsä-Tuomelan jäteaseman Facebook-sivuilta. Tervetuloa tutustumaan!

Metsä-Tuomelan jäteaseman Facebook-sivu