Ajankohtaista

Kaikki

Aleksis Kiven Jouluherkku

17.12.2010

Tee Jouluksi Aleksis Kiven Jouluherkkua eli äiti Annastiinan valmistamaa uunisokkerolooraa eli imellettyä perunalaatikkoa.

Tässä ohje:

 2 kg   kuorittuja raakoja perunoita 
 2 dl    vehnäjauhoja
          voita (50-100 g)
          sokeria (pari kolme ruokalusikallista)
          suolaa 
 1 l     maitoa 

Keitetyt perunat soseutetaan voin kera. Vehnäjauhot sekoitetaan puoleen maidosta ja lisätään seokseen. Seos saa imeltyä lämpimässä pari tuntia. Loppu maito ja mausteet sekoitetaan joukkoon. Seos vuokiin ja paistumaan. Paistoaika 1,5 – 2 tuntia, uunilämpö noin 175.

Resepti on kirjasta Pöperöstä Paakelssiin-nurmijärveläisiä perinneruokia.

 

Takaisin listaukseen