Aleksia

Aleksia liikelaitos

Olemme Nurmijärven kunnan omistama liikelaitos, joka tarjoaa ruoka- ja siivouspalveluita mm. kouluihin ja päiväkoteihin. Meillä työskentelee 144 ruoka- ja siivouspalvelun ammattilaista ja toimimme noin 80 toimipisteessä. 

Olemme ammattitaitoisia moniosaajia, hallitsemme ruoka- ja siivousalan kokonaisuuden.

Aleksian organisaatio

Yhteystiedot

Palaute Aleksialle 

Solmu – Nurmijärven kunnan verkkoasiointi 

Rakkaudesta ruokaan 

Aleksialaiset valmistavat päivittäin noin 9 000 lounasateriaa. Aleksialla on tällä hetkellä 1 valmistuskeittiö Aleksian Pata, 47 palvelukeittiötä ja 5 jakelukeittiötä (pieniä päiväkoteja, joissa ei ole Aleksian työntekijää). 

Koulujen ja päiväkotien ruokailussa Aleksiassa on käytössä kaksi toimintamallia: 

Cook & Chill, jossa valmistuskeittiössä valmistetaan ruoka ”puolivalmiiksi” ja toimitetaan kylmänä palvelukeittiöille. Palvelukeittiöissä ruoka valmistetaan loppuun asti ja tarjoillaan asiakkaille. Aleksian Pata toimii Cooc&Chill -valmistuskeittiönä ja kaikki Nurmijärven kunnan koulut ja päiväkodit ovat siirtyneet Cook & Chill – toimintamalliin.

Cook & Serve -toimintamallissa ruoka valmistetaan palvelukeittiöissä loppuun asti ja toimitetaan lämpimänä jakelukeittiöille (5 kpl). Jakelukeittiöt tarjoilevat ruoan asiakkaille.

Aleksian ruokalistakierto on neljä viikkoa ja vaihtelua listaan tulee mm. erilaisista teema- ja juhlapäivistä sekä kuluvan satokauden tuotteista. Kotimaisuus on meille tärkeä asia elintarvikkeiden valinnoissa. Lähiruokaa käytämme mahdollisuuksien mukaan. 

Oiva-raportti 

Elintarvikevalvontaviranomaiset arvioivat tarkastuksillaan yrityksien elintarviketurvallisuutta. Tarkastukset ovat valvontasuunnitelman mukaisia tarkastuksia. Toiminnan laajuudesta ja riskiperäisyydestä riippuen osa yrityksistä voidaan tarkastaa useita kertoja vuodessa mutta osa esim. vain kerran kolmessa vuodessa. Oiva-raportit julkaistaan sitä mukaa kun tarkastuksia tehdään.  

Aleksian toimipisteiden Oiva-raportit löytyvät täältä

Puhtaat, viihtyisät tilat 

Aleksian vastuulla on 89 202 m2 ja noin 80 kohteen siivous. Ammattilaisemme huolehtivat erilaisten toimipisteiden viihtyisyydestä ja turvallisuudesta ekologisen siivoustoimintamallien mukaisesti. Siivoustoimintamallimme on vettä säästävä ja käyttämämme puhdistusaineet ovat ympäristömerkittyjä. Samalla, kun tarjoamme asiakkaillemme puhtaat, toimivat, terveyttä ja viihtyisyyttä ylläpitävät tilat, ylläpidämme myös kiinteistöjen arvoa ja kuntoa. 

Arjessa suurin työmme on ylläpitosiivous, jota tehdään kohteesta riippuen 1-5 kertaa viikossa. Palveluihimme kuuluvat myös 1-2 kertaa vuodessa tehtävät perussiivoukset 

Palvelemme asiakkaitamme myös asiantuntijapalveluilla, joita on mm. resurssisuunnittelu, työnopastus sekä siivoushenkilöstön ammattitaidon ylläpitäminen.