Aleksia

Aleksia liikelaitos

Olemme Nurmijärven kunnan omistama liikelaitos, joka tarjoaa ruoka- ja siivouspalveluita mm. kouluihin ja päiväkoteihin. Meillä työskentelee 185 ruoka- ja siivouspalvelun ammattilaista ja toimimme noin 100 toimipisteessä. 

Olemme ammattitaitoisia moniosaajia, hallitsemme ruoka- ja siivousalan kokonaisuuden.

Aleksian organisaatio

Yhteystiedot

Palaute Aleksialle 

Solmu – Nurmijärven kunnan verkkoasiointi 

Rakkaudesta ruokaan 

Aleksialaiset valmistavat päivittäin noin 14 000 ateriaa. Aleksialla on tällä hetkellä 5 valmistuskeittiötä ja 46 palvelukeittiötä. Koulujen ja päiväkotien ravintoloiden lisäksi Aleksia vastaa kunnan työntekijöiden henkilöstöravintola Ateriakeitaasta ja KeuSoten  Nurmijärven kohteiden ruokapalveluista. 

Koulujen ja päiväkotien ruokailussa Aleksiassa on vuoden 2022 loppuun asti käytössä kaksi toimintamallia: 

Cook & Chill, jossa valmistuskeittiössä valmistetaan ruoka ”puolivalmiiksi” ja toimitetaan kylmänä palvelukeittiöille. Palvelukeittiöissä ruoka valmistetaan loppuun asti ja tarjoillaan asiakkaille. Vuoden 2019 lopussa valmistunut Aleksian Pata toimii Cooc&Chill -valmistuskeittiönä ja toimittaa ruokaa jo 20 toimipisteeseen. Vuoden 2022 loppuun mennessä kaikki Nurmijärven kunnan koulut ja päiväkodit siirtyvät Cook & Chill – toimintamalliin.

Cook & Serve -toimintamallissa ruoka valmistetaan valmistuskeittiöissä loppuun asti ja toimitetaan lämpimänä palvelukeittiöille. Palvelukeittiöt tarjoilevat ruoan asiakkaille. Vuoden 2021 alussa oli toiminnassa 9 valmistuskeittiötä, jotka toimittivat ruoan 46  palvelukeittiöille. 

Aleksian ruokalistakierto on neljä viikkoa ja vaihtelua listaan tulee mm. erilaisista teema- ja juhlapäivistä sekä kuluvan satokauden tuotteista. Kotimaisuus on meille tärkeä asia elintarvikkeiden valinnoissa. Lähiruokaa käytämme mahdollisuuksien mukaan. 

Oiva-raportti 

Elintarvikevalvontaviranomaiset arvioivat tarkastuksillaan yrityksien elintarviketurvallisuutta. Tarkastukset ovat valvontasuunnitelman mukaisia tarkastuksia. Toiminnan laajuudesta ja riskiperäisyydestä riippuen osa yrityksistä voidaan tarkastaa useita kertoja vuodessa mutta osa esim. vain kerran kolmessa vuodessa. Oiva-raportit julkaistaan sitä mukaa kun tarkastuksia tehdään.  

Aleksian toimipisteiden Oiva-raportit löytyvät täältä

Puhtaat, viihtyisät tilat 

Aleksian vastuulla on yli 100 000 m2 ja noin 100 kohteen siivous. Ammattilaisemme huolehtivat erilaisten toimipisteiden viihtyisyydestä ja turvallisuudesta ekologisen siivoustoimintamallien mukaisesti. Siivoustoimintamallimme on vettä säästävä ja käyttämämme puhdistusaineet ovat ympäristömerkittyjä. Samalla, kun tarjoamme asiakkaillemme puhtaat, toimivat, terveyttä ja viihtyisyyttä ylläpitävät tilat, ylläpidämme myös kiinteistöjen arvoa ja kuntoa. 

Arjessa suurin työmme on ylläpitosiivous, jota tehdään kohteesta riippuen 1-5 kertaa viikossa. Palveluihimme kuuluvat myös 1-2 kertaa vuodessa tehtävät perussiivoukset 

Palvelemme asiakkaitamme myös asiantuntijapalveluilla, joita on mm. resurssisuunnittelu, työnopastus sekä siivoushenkilöstön ammattitaidon ylläpitäminen.