Näytä kaikki

Tilaa uutiset RSS-syötteinä

Lehmät kirmaavat laitumelle Klaukkalassa 25.5.2019 – laiduntava lehmä lisää luonnon monimuotoisuutta

Maanantaina 20. toukokuuta 2019

Klaukkalassa toivotetaan kesä tervetulleeksi lehmien laitumelle laskulla. Yleisölle avoin Lehmät laitumelle -tapahtuma järjestetään Ylisjoen tilalla lauantaina 25.5.2019. Koko perheen tapahtumassa pääsee tutustumaan lehmien lisäksi maatilan toimintaan ja kotimaiseen ruoan tuotantoon.

Vedenjakelun keskeytys Härkämäessä ke 22.5. klo 9-14

Maanantaina 20. toukokuuta 2019

Kieltolain alkamisesta kesäkuussa sata vuotta – Rajamäen kylälle kieltolaki oli onnenpotku

Perjantaina 17. toukokuuta 2019

Kieltolaki tuli Suomessa voimaan 100 vuotta sitten, 1.6.1919. Lain voimassaoloaikana rikollisuus maassa lisääntyi, juomatavat raaistuivat ja lainkunnioitus heikkeni. Kieltolakiajan varjon voi havaita jopa nyky-Suomessa ja maamme alkoholikulttuuriin se jätti pysyvän jäljen. Yksi paikkakunta kuitenkin hyötyi kieltolaista – Nurmijärvelle parjattu laki oli onnenpotku. Kieltolain kiehtovaan historiaan voi tutustua kesän 2019 aikana Tehdas- ja alkoholimuseo Rajamäen Ryypissä.

Väylä tiedottaa: Mt 132 Klaukkalan ohikulkutie - Kirkkotien katusuunnitelman hyväksymispäätöksestä on valitettu

Tiistaina 14. toukokuuta 2019

Klaukkalan ohikulkutie -hankkeeseen kuuluvan Kirkkotien katuosuuden katusuunnitelman hyväksymispäätöksestä on tehty yksi valitus hallinto-oikeuteen.

Keusote kehittää vastaanottotoimintaa

Tiistaina 14. toukokuuta 2019

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä ei jäänyt odottamaan suuren sote-uudistuksen tuloa, vaan ryhtyi kehittämään vastaanottotoimintaa viime vuonna. Uuden toimintamallin tavoitteena on asiakkaan hoitoon pääsyn nopeuttaminen, asiakaskokemuksen parantaminen sekä terveys- ja hyvinvointierojen kaventaminen. Malli, jossa asiakkaalla on terveysasemalla oma yhteyshenkilö, otettiin käyttöön Jokelan, Kellokosken ja Hyrylän terveysasemien vastaanottotoiminnassa marraskuussa 2018. Oma yhteyshenkilö oli nimetty huhtikuussa jo yli 11.000 asiakkaalle. Toimintaa on tarkoitus laajentaa Keusoten alueella.


Kunnanhallituksen päätökset 13.5.2019

Tiistaina 14. toukokuuta 2019

Pätökset 13.5.2019 tehtiin esityslistan mukaisina seuraavin poikkeuksin:

Väylä tiedottaa: Vt 3 moottoritien eritasoliittymän rakentaminen alkaa Klaukkalan kohdalla

Maanantaina 13. toukokuuta 2019

Lamminsuon eritasoliittymän rakentaminen alkaa Hämeenlinnanväylällä. Töiden vaikutukset hallitaan tavanomaisilla työnaikaisilla liikennejärjestelyillä.

Nurmijärven tapahtumien superviikonloppu

Perjantaina 10. toukokuuta 2019

Juhli Suomen mestareita, naura Kalevauvan tahdissa, kapua kuntoportaita ja kaada metsää simulaattorilla – Klaukkalan superviikonlopun kruunaa Nurmijärvi Open.

Viemäreiden kuntotutkimusta Isokalliontien lähistöllä

Perjantaina 10. toukokuuta 2019

Lassila & Tikanoja tekee viemäreiden kuntotutkimusta Isokalliontien ympäristössä Rajamäellä.

Väylä tiedottaa: Räjäytyksen turvallisuus varmistetaan suunnitelmallisuudella

Torstaina 9. toukokuuta 2019

Klaukkalan ohikulkutiellä aloitettiin helmikuussa räjäytys- ja louhintatyöt. Louhittavaa hankkeella on yhteensä 450 000 kuutiota, joka vastaa noin kahden vuoden työtä. Räjäytyksistä syntyvä louhe käytetään ohikulkutien penkereeseen, joten myös louheen laadulla merkitystä.